Spontanbio

Jag och Brynte hade precis lämnat biblioteket med brandlarmet tjutande i öronen. Vi styrde våra steg mot ICA Kvantum för lite matshopping och gick förbi bion. Av ren nyfikenhet gick vi in för att kolla vilka filmer som gick just nu. Då fick vi veta att 2012, som båda två ville se, precis startat.

Så vi struntade i Kvantum och satte oss bekvämt tillrätta i en biofåtölj istället. Vi missade lite i början, men det var säkert inget viktigt. Jag ska inte säga något om biobesöket i sig, för sällskapet var lika trevligt som Läkerolasken jag hade i knät. Men filmen sög.

Visst att det var häftiga effekter och att det såg väldigt äkta ut, men det var för mycket! Det hände saker konstant i två och en halv timma, och inte på ett positivt sätt. Man blev lixom avdankad på all action och reagerade inte när Indien blev översvämmat... Så det var med en suck av lättnad jag ställde mig upp på mina knakande ben och med en rumpa som kändes som en enda stor träplanka.

Nu ska jag kompensera den kassa filmen med ett avsnitt av Prison break, grym serie, och sen sussa sött hela natten!

Filmen som bjöd på alldeles för mycket action!


Bildbevis

Trots att jag var superstressad och 45 minuter efter i min tidsplan, var förfesten hemma hos Jenny riktigt skoj. Vi hade kläder, frisyrer och samtalsämnen som påminde om Sex and the city. Vi hade boob-show och mannekänguppvisning.

Jag och Sofia pratade en hel del om allt mellan himmel och jord, naturligtvis i en dryckeslek ;) I vilket fall som helst så började vi traska mot Kalles vid halv tolv. Jag överdriver inte när jag säger att kön in till Kalles troligtvis aldrig varit längre.

Vi tyckte inte att det var värt att stå i kön för att sedan kunna vara där inne i max en halvtimme, så vi körde på en tidig efterfest hos Sofia och Simon. Vi spelade Så det kan låta och sjöng karaoke. Eller, jag låg mest och sov under den tiden, men de andra gjorde det!

Även om kvällen inte blev som vi väntat hade vi alla skitkul, som vanligt!

Här får ni bildbevis!



Party in real life

Jag var ju sugen på ett Sex and the city-maraton för några dagar sen. Nu blir det bättre upp; SATC in real life! Det är Jenny och Anna Grape som fyllt och fyller år som arrangerar! Så jag har varit och köpt en apigt snygg paljettklänning, och är taggad till tusen!

Så grattis i efterskott till Anna och i förskott till Jenny, nu ska vi fira minsann!


Med ett dunderlockat hår och en make-up gjord av Malin, kommer jag att konkurrera ut "Carrie" ;)

Ny läsning!

Jag läste ut min bok igår, och var riktigt intresserad av Twilightböckerna. Tyvärr var den utlånad och Sandra kunde inte hitta den hemma hos sig i Bygdeträsk. Därför fick jag leta efter annan mysläsning!

Det blev inget maraton idag, varken med DH eller SATC, utan det blev en jäkla mssa promenerande. Först var jag och storhandlade med Sandra på Kvantum, vilket inte bara tränade mina stenhårda benmuskler, utan även mina otroligt uppumpade biceps.

Efter att jag gjort den mest lyckade smoothiesen ever med jordgubb, banan, hallon och blåbär, promenerade jag femkilometaren på Gris med Brynte. Även om det blev en hel del flås i backarna bestämde vi oss för att fortsätta.

Så vi gick hem till Sandra för att hämta upp en grej, sen gick vi och postade den. Vi avslutade med biblioteket och jag släpade mig hemåt i det iskalla regnet utan vantar! Men jag är nöjd med min insats idag, jag måste ha gått runt en mil!


Det blev en gammal goding på bibblan :)


Maratonsugen!

Nej, jag vill inte springa Stockholm maraton, eller riktiga maraton heller för den delen. Utan jag vill ha ett filmmaraton! Jag har tvättat och städat sedan 09:30 i morse. Jag har diskat allt som går att diska, så här finns inte en enda smutsig tallrik att hitta. 

Jag har bara lite beslutsångest. Ska jag välja Desperate housewives eller Sex and the city? Jag har ju lite tid på mig att bestämma mig, för innan mitt slapparmaraton kör igång ska jag storhandla, promenera på Gris och röja ännu lite till hemma!

Jag trycker för tillfället undan allt som har med plugg att göra, jag fixar det imorgon. Jag behöver en sådan här dag idag!

Hjälp mig lite med min beslutsångest, vad är bäst?

 


Långprommis!

Puh! Tillbaka från långpromenaden på Gris med Kapten röd och Cascada spelandes i lurarna. I två timmar var jag ute och powerwalkade, applåd till mig! (Med undantag för att jag satte mig på en stor sten en stund och filosoferade.)

Jag har precis satt in ett kycklinglår i ugnen och medan den steks ska jag läsa slut boken och sen bege mig mot Ankars; bad och film hos Sofia och Simon! :)

A walk of remember

Jag fick ett plötsligt infall och plockade fram min supergamla MP3-spelare. Jag blev riktigt nostalgisk när jag låg i sängen i går kväll och lyssnade. Det finns ingenting som bevarar minnen så bra som musik. Framför allt för mig, som kan lyssna på en låt på repeat i ett halvår. Minst.

 

I alla fall bidrog varenda låt till att minnas vem jag var hemma i Alingsås, både för fem år sen och alldeles innan jag flyttade upp hit.  Jag är beredd att dela med mig en bit av min historia till er, genom att lägga upp min låtlista, en del nyare och en del äldre låtar. Även om jag nu har en skitbra snygg Ipod, blir det MP3-lyssnande på promenaden idag!

A point of view - Takida
Apologize - One republic 
Beautiful girl - Sean Kingston

Big girls don't cry - Fergie
Broken - Takida

Cupids chokehold - Gym class heroes

Fula gubbar - Magnus Uggla

Girls just wanna have fun - Cyndi Lauper
I don't feel like dancing - Scissor sisters
I love to love - Tina Charles
I wanna dance with somebody - Fat man scoop feat. Lumidee & Goleo
I will love again - Lara Fabian
If loving you is wrong I don't wanna be right - Glen Washington
Jerusalem - Matisyahu
Miracle - Cascada
No one - Alicia Keys
Oh father  - Linda Sundblad
Red dirt road - Brooks & Dunn
Relax - Mika
Remember when - Alan Jackson
Smack that - Akon & Eminem
U and ur hand - Pink
Värsta schlagern - Marcoolio & Linda Bengtzing
Where did our love go - The Supremes
You belong to me - Jason Wade


Värdig mysare!

Stillbildsfotograferig stod på schemat idag och vi hade frilansaren Nicke Johansson som gästföreläsare. Jag blev riktigt motiverad, och har absolut bestämt mig för att läsa Digital foto-kursen nästa år. Jag märker när jag fotar att jag faktiskt är bättre än jag själv tror, jag får bra kritik!

Ikväll blir det Gladiator, och jag ska inte göra något annat än att slappa. Jag har en hel del disk stående, men det får vänta tills imorgon, eftersom är jag ledig! Då ska jag plugga, städa och promenera, så ikväll ska jag med riktigt gott samvete dregla över Russel Crowe och Joaquin Phoenix ;) 


Ja, något sånt där hade jag tänkt mig dem i mitt sovrum, med mig emellan då ;)


Så onödigt...

Det var riktigt svårt att kliva upp i morse... Jag hade kunnat döda för att få ligga kvar och snooza i några timmar till. Det gjorde jag ju förstås inte, utan jag kämpade mig upp och duschade och fixade frukost. Jag var vid gott mod när jag och Malin åkte mot skolan i hennes svarta volvo.

Vi sjöng med i Lisa Ekdahls vem vet för full hals. Men det konstiga var att klassrummet var tomt när klockan var fem i nio. Jag ringde till Vanessa som berättade att vi inte började förrän klockan elva och att vi fått mail om det. Eller ja, alla utom jag!

Riktigt jävla irriterande att vara den enda som inte får mail om sånt, Malin hade inte kollat sin mail på morgonen, det har inte snoozande människor tid till. Imorgon är jag ledig, och då blir det synd om den väckarklocka som vågar ringa!


Syskondag

Jag och Andreas bestämde oss för att ha lite syskon-quality time i Piteå. Därför åkte han upp hit och spenderade några timmar i den fisluktande staden. Vi åt god mat på Tre kronor och gick sen hem till mig och tittade på Patrik 1,5. Eftersom Andreas var bakis efter det vilda festandet igår passade det pösiga schemat honom som handen i handsken!

Som jag lovat innan kommer bilder från festen när jag snott dom från Anna, men här kommer lite från vår mysdag!



Det här är enda kortet jag fick på båda två, och vi började asgarva precis innan kortet knäpptes, så ni får stå ut med två töntar! xD



Dag ett

Imorgon ska bannemig bli min sista dag ett! Jag ska börja gå på GI, South beach-dieten, och ska vara inne i fas ett i två veckors tid. Alltså inga kolhydrater över huvud taget. Jag har försökt göra detta åtskilliga gånger, men likt förbannat åkt dit på dag tre eller dag fyra.

Efter att ha hånats i skolan för min svaga karaktär ska jag få min revansch och klara fjorton dagar! Enda undantaget är alkohol, jag är ju faktiskt en hårt pluggande student ;) Jag vill utfärda en varning till alla er som snaskar på chokladkakor eller bullar, håll er borta från mig för fan, för jag ska hålla min fjortondagarsdiet!

Jag har funderat på att anlita någon slags godisvakt, som kan hålla borta illasinnade människor från mig, men min spargris är på tok för liten. Jag får istället gymma upp min självkaraktär (good luck!). Mitt farväl till onyttigheter tar jag med söndagsfikat, det är min tur att ha idag, och det blir chokladbiskvier!

Tantsnusk!

I väntan på att Twilight ska bli ledig på bibblan, läser jag lite hederlig tantsnusk. Det är min kära kusin Jenny som fått mig att älska dessa romantiska böcker om riddare och ladies ;)
Och även om jag blir mobbad av mina vänner, som för sin image skull läser skittråkiga böcker, tänker jag fortsätta med min tantsnusk!

 

Den senaste boken köpte jag när jag var och handlade med Anna och Johan igår, Den ovilliga bruden. Seriöst, vem vill inte läsa en bok med den titeln? Om ni undrar varför jag sitter och ser drömmande ut på nästa lektion, kan ni ge er på att jag har en snygg lord i tankarna ;)

Haha, "Ett äktenskap med Merrick vore ett vågspel..." man kan ju inte annat än att älska det!


Fjortis för en dag

Jag föraktar fjortisar! På Facebook är jag medlem i gruppen "Vi som hatar fjortisar som gråter till Idol" Men nu har jag har gått över till fiendesidan; jag har blivit en tvättäkta fjortis!

Som tur är var det bara Anna och Johan som blev vittnen till mitt totalt okontrollerade fnissande efter att vi lämnat biosalongen. Jag kände mig nykär och det bara bubblade i mig. Jag är kär i Jacob, indianen i Twilight!

 

Filmen var riktigt jävla bra, lyd mitt råd och gå och se den på bio! Men var snäll mot mig och låt mig leva i min drömvärld ett litet tag till, det är rätt skönt att vara fjortis om än så bara för en dag ;)


Pirrar det i magen på er också?


Partaj!

Nu har jag precis kommit hem från Luleå! Bror min var uppe med några kompisar på Göteborgs universitet och gjorde massa galna saker med LTU:s elever. Jag och mitt härliga gäng bestämde oss för att dra upp till dom och partaja vi med!

Och det gjorde vi rätt i, det var inte bara roligt att träffa brorsan, utan hans vänner var också dundersköna. Trots att vi inte klarade av att dricka i deras hastighet (de hade även hållt på tre dagar i rad!), hade vi superskoj!

Förfesten var klart roligast, vilket den brukar vara. Vi körde ölspelet och Andreas drog en massa vitsar och Din-mammaskämt (det ligger väl i släkten...:P) Men jag måste medge, att även om kåren i Luleå, STUK, är större än vår, är det nog mer drag i Piteå! Bilder har jag tyvärr inte, jag vågade inte ta med mig kameran, men jag ska sno från Anna så småningom, så kommer de hit!

Ikväll blir det New Moon med Johan och Anna, det ska bli superdundertrevligt! :)

Fulladdat!

Pling! Nu är batterierna fulladdade. Jag behövde nog bara gråta ut, vilket jag gjorde till Vingar av glas, så fin! :) I alla fall hade jag och Sandra det supermysigt, vi tittade på Heartbreak hotel och skrattade rösten ur oss! "Han är kort för att han står nedanför dig i trappen!". "Om vi ramlar kanske de följer med oss hem!". Underbar film!

Men nu blir det läggdags, i natt ska jag bannemig få mina åtta välbehövda timmar! Ha det så bra nu allihop, natti natti!

Filmen som resulterade i en hel del bullrande asflabb, som säkert fick grannen att tro att det var jordbävning på gång!


Laddar batterierna...

Jag är lite piggare idag, men fortfarande lite hängig... I alla fall kommer Sandra över på film strax, och då blir det allt trevligt :)
Sen på fredag ska jag iväg till Luleå och festa med min kära bror, det kommer också bli riktigt roligt! Så oroa er inte för mig, jag är snart som ny igen. Jag antar att jag bara behöver ladda mina skrattbatterier ett tag! ;)

Grattis Anna!


Jag grattar dig på bloggen en dag sent, men jag tror att min sång igår väger upp det ;) Nu är du 20 år, din fjant och jag saknar dig jättemycket! Du och jag är en klockren kombination, vi har aldrig tråkigt tillsammans! Puss på dig hjärtat! :)

Depp...

Nu snackar jag inte om snyggingen som heter Johnny i förnamn, utan idag är jag faktiskt depp. Riktigt nere. Jag tror att jag fått för lite sömn på sistonde och så är det lite tråkigt som hänt hemma i Alingsås. Jag tror att jag kommer vara lite gladare efter en god natts sömn, men nu känner jag inte för någonting.

Jag ska i alla fall för en dag frångå GI, och har precis satt in en kladdkaka i ugnen. Ibland har man faktiskt rätt till att fuska, i alla fall en dag som denna...

Pyjamasparty!

Ikväll ska jag ha ett riktigt gammaldags pyjamasparty med Simon och Sofia. Vi ska titta på massa film, dricka te och skvallra tills vi faller i sömn! Det ska bli riktigt mysigt. Så om jag inte är hemma imorgon när ni plingar på dörren, beror det på att jag äter en lyxfrukost på Ankars :)

Vilken fest!

Uuuh...Fasiken vad jag har mått dåligt idag. Vi körde på rätt rejält igår; jag, Anna, Julia och Sandra. Vi skulle till Kalles, men fastnade hemma hos mig på förfesten. Sandra lärde oss en dryckeslek, vilken fick mig stupfull på väldigt kort tid.

Jävlar vad roligt det var. Det är inte ofta jag tycker att baksmällor då jag ligger och hulkar över en toalett hela morgonen är värd festen, men nu var den verkligen det! Absolut. Återigen har min tes bevisats: Det är kvalitet som gäller, inte kvantitet.

Jag har fått klagomål från mina grannar att vi förde ett jäkla liv igår, och det gjorde vi säkert. Trots vår blygsamma summa människor lyckades vi få igång festen rejält. Det blev Baccardidrinkar, starkcider och en hel del Minttu.

Jag var tydligen lite...snurrig igår, för när jag vaknade idag och letade efter massa grejer var de borta. Mitt puder hade jag gömt bakom hallspegeln och i min byrålåda låg en toarulle :P.

Vi gick för att äta på Max, men jag började må så dåligt att jag gick hem innan Anna och Sandra. Julia har i efterhand berättat att jag inte fick upp portdörren, så jag ringde till henne och bad henne öppna xD Jag gjorde många andra galna saker den kvällen, vilka jag inte tänker dela med mig av, men riktigt riktigt roligt var det!

Här kommer lite bilder från kvällen! Enjoy!


Myspys

Efter en lång dag i skolan med videoredigering (8 timmar!), var jag värd att ha det lite mysigt med mina vänner. Jag, Sandra och Anna lagade fajitas (eller fa-skit-as, som Anna säger). Gud vad gott det var! Vi hade också bunkrat upp med godis från kioskpiraten och tillsammans med Annas stora kärlek, chips med dip, hade vi det suveränt!

Hennes andra kärlek, Johan, kom lite senare och kikade på idol med oss! Han är en riktigt rolig prick :) I alla fall hade vi det myspys, nu blir det disk och sedan krypa ner i säng, partykväll imorgon, yihaa ;)

Fotomodell för en dag!

Kommer ni ihåg mina två första inlägg? Rockstjärna för en dag och Filmstjärna för en dag? Nu har jag ännu en gång plöjt orörda marker: Jag har haft min första foto session! En stjärnfotograf filmade från alla vinklar och ropade: "Älska med kameran, baby!", vilket jag gärna gjorde ;)

Skämt åsido, jag var Annas fotoobjekt för en uppgift i hennes fotokurs, där hon skulle filma någons favorithobby. Och min är ju pulkaåkning! Så vi gick till Gris och letade upp den största backen. Puh, vad jobbigt det var att klättra upp och ned för backen, men jag tror att fotona blev bra!

Senare på dagen fick jag även testa på rollen som regissör, då jag skulle filma Anna när hon gör färdigt någonting, detta i min kurs Bildjournalistik i tv. Det som skulle bli färdigt var bullar!

Det var faktiskt riktigt roligt att regissera, det tog upp emot en sex timmar att filma, men det var det värt. Jag har redigerat ihop materialet (två DV-band!) och lagt till effekter, så det blir nog helt okej! (även om jag gjort bort mig med ljussättning i vissa scener...)

Ni ska få ett litet smakprov på den blivande Elle-modellen.
(Jag hoppas att jag får Annas bilder från pulkaåkningen snart, då ska ni få ta del av dem bums!)


Är det inte jul snart?

Jag har alltid haft en väldigt stark längtan efter jul och jag brukar skapa en passande julkänsla runt första december i och med julkalenderns premiär (det gäller även chokladkalendern).

Men i år har jag hoppat över några steg. Hela min kropp skriker redan efter jul. Jag har bett pappa bränna av min favoritjulskiva som vi alltid lyssnat på vid pepparkak- och lussekattsbaket hemma, Jenny Öhlunds jul. Den har jag knarkat hela dagen.

Men jag ska egentligen inte klaga på att jag går runt med en konstant myskänsla, för jag mår ju bra ända in i själen när jag hör musiken och känner knarrandet under mina skor. Och allt blir så vackert i snö, marken glimmar och träden blir som vita konstverk.

Jag har precis kommit in från en långpromenad i vinterlandet med Sandra, och ska ta mig en varm kopp te och läsa min underbara bok! Här kommer lite bilder som kanske förklarar min lite väl tidiga julentusiasm!

Vi ses och hörs :)


Spelgänget!

Jag vet att jag är jättesent ute när jag bloggar om i lördags, men det har varit en himla massa i skolan just nu, så jag har inte orkat. Riktigt skoj med de nya kurserna, men jag ramlar i säng när jag kommer hem.

I alla fall var det riktigt skoj på spelkvällen. Det var jag, Anna, Dennis och Julia. Vi prövade ett nytt spel: På minuten, vilket var superkul! Man ska skriva fem ämnen var, och sen prata i en minut om ämnet. Om man tvekar/stakar sig eller upprepar sig får någon avbryta och ta över. Personen som pratar minuten ut får poäng! Snor man ämnen får man också poäng!

Ni kan ju försöka gissa er till vem som vann! För er som inte kan räkna ut den enkla ekvationen: Jag vann med hästlängder! Jag måste dock erkänna att jag bara kom trea på TP... Får väl skylla på dåligt formulerade frågor xD
Jag ska lägga upp ämnena vi skrev, så att ni alla kan testa spelet. Det rekommenderar jag starkt!

* Om när jag spelade bort min mamma på tärning och vann tillbaka henne genom list.
* När jag fick svininfluensa och en knorr växte ut
* Så blev jag av med jobbet och bor nu därför på gatan
* Så tappade tomten sin framtand
* Därför sålde jag min själ till djävulen
* När jag föreslog en trekant med mina lärare
* När jag kom med i idol genom att sjunga "Boten Anna"
* Så fick jag jobbet som skoputsare
* Om när jag söp självaste Obama under bordet
* Så fick jag min katt att bita av sig örat
* Så blev jag Paris Hiltons nya BFF
* Hur jag förstörde Anna Ankas äktenskap
* Därför misshandlade jag min mormor
* Så träffade jag min bästa vän, kaninen Roger
* Så skyddar jag mitt hus från utomjordingar
* Om när jag gifte mig med en Elvis-look a like i Vegas
* Hur jag på den hårda vägen fick lära mig att tvärflöjt inte har någon plats på hårdrocksscenen
* Så kom jag på att jag var Donald Trumps arvtagare
* Därför får jag rysningar när jag hör "Boten Anna"
* Om hur jag fick till det med min granne Bengt 68

Deltagare:


Spel:

Världens bästa pappa!


Sån är pappa - barnslig och rolig, lätt att tycka om!

Fars dag var ju i söndags, men jag hade inte tid att blogga om det då, så här kommer ett inlägg i efterskott. Dagen till ära hade jag knåpat ihop ett Fars dagkort. Jag som är en enormt dålig pysslare fick faktiskt till det ganska bra! Det tyckte pappa också :)

Innehållet i kortet bestod av internskämt blandat med mer seriösa ämnen. Det handlade bland annat om hur jag kör över pappa i bland annat Mario Kart, jag hade också lyckats skaffa autograferna från hans favoritförfattare Stephen King och Jan Guillou. Sedan handlade det naturligtvis om hur bra jag tycker att pappa är! Världens bästa pappa!


Kortet som damp ner i brevlådan i Alingsås

Gud hör bön!

Kommer ni ihåg mitt inlägg "Älskade snö!"? Jag ska lägga upp den bilden jag lade upp då, för nu har min önskan gått i uppfyllelse! Vi har ett snöparadis i Piteå! Nu går ingen säker för Emma snöboll-i-nacken-köttaren!

Min pulka från förra året står i garderoben, den kanske jag får provköra om några dagar! Wiie!


A dream come true!


En riktig snyftare!

Jag har velat läsa boken, men aldrig fått tummen ur. Dock har jag njutit och snyftat till filmen ikväll, purpurfärgen. Filmen är ingen favorit hos min bror Andreas, enligt honom är den "som en pinne upp i röven". Riktigt vad han syftade på förstod jag dock inte...


Det var skönt att sitta och låta tårarna droppa nerför kinderna, och Whoppi Goldberg gör en enastående skådespelarinsats. Åh, vilken film! Med rödsvullna ögon ska jag nu borsta tänderna och ställa klockan för att gå upp med tuppen (10:00). Jag ska tvätta och städa imorgon innan mina vänner kommer över på en spelkväll!


Och som alla vet, slår ingen mig på spel! Så mina kära motspelare, förbered er på pisk!


Emma the gold digger

Nu har vi börjat vår andra kurs, Medieproduktionsbolag. Innan jag begav mig till föreläsningen var jag väldigt skeptisk, jag gillar inte riktigt ekonomi (vilket man kan se i min plånbok...)

Men det visade sig vara riktigt roligt! Eftersom det är helt från grunden kanske till och med jag har en chans! Vi ska starta upp ett fiktivt företag och lära oss allt om budgettering, offerter, bokföring och bokslut. Om vi sen vill får vi hjälp med att starta upp företaget på riktigt.

Så vem vet, om ett år eller två kanske jag är Piteås storpamp, och äger företaget som drar in fler kulor än IKEA och VOLVO tillsammans. Så mitt råd till er är att hålla er på god fot med mig, ni kan komma att ångra er annars! ;)

Remember, remember the fifth of november

Efter att med Sofia och Simon som middagspartners ätit en strålande middag på Tre kronor traskade vi hem till mig och satte på en film (hehe, roligt Simon...). Det blev V for Vendetta som paret tagit med sig eftersom de visste att jag velat se den ett tag. Och den var lika strålande som passande, eftersom den utspelar sig på just den 5 november, idag!

Gåshud genom hela filmen och en massa roligt snack efteråt fick mina buttra moln att skingras. När jag följt med dem en (väldigt) kort bit mot Ankars, gick jag hem igen och pysslade lite inför imorgon. Och nu ska jag laga en god kycklingwok att ha med mig till skolan imorgon och diska upp efter vår filmkväll. Så duktig jag har blivit!
Ha en superbra kväll alla, så hoppas jag att vi ses snart :)


Föremålet för min gåshud


Dagen är räddad!

Nu är räddningen nära! Jag ska äntligen slippa vara en bitter tant och istället få gott sällskap av mina kära vänner Sofia och Simon :) Vi ska äta massa gott och mysa och kanske sätta på en film! Vilket humör jag än är på nu blir det superbra efteråt! :D

Och som om den lyckan inte är nog, så har snön äntligen besökt Piteå på riktigt! Nu lägger det sig faktiskt! Jag var ute med Anna på första vinterpromenaden, och resultatet av den trevliga stunden ser ni här under! :) Vilken kväll det verkar bli!


Det är så vackert när det faller kristaller från himlen!


Jag passade på att smycka Malins bil!


Helt jävla sjukt!

Istället för att ligga hemma och tycka synd om mig själv, ligger jag hemma och är arg. Jag har, mycket på grund av smärtan i armen, lyckats bygga upp en irritation för allt och alla som kommer i min väg. Jag går runt och muttrar till teven, jag blir SKITSUR när jag inte går ut på Harpan och nu blev jag pissigt förbannad när jag läste en grej i tidningen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6067230.ab
Aftonbladet: "Per-Anders räddade livet på Gärd, 69 - döms till fängelse". Det är fullständigt obegripligt hur man kan bli en brottsling genom att rädda livet på en äldre dam. Vad skulle han ha gjort, bara stå där och vänligt men bestämt ropat att han borde ta det lite lugnt? Så fungerar det inte.  

Mannen som försökte strypa den försvarslösa damen fick villkorlig dom och 8 000 kronor i skadestånd, medan hjälten, som faktiskt räddade livet på henne, fick ett års fängelse och 50 000 kronor i skadestånd, vilket innebär att mannen som försökte ta livet av en människa får betalt för det!

Argumenten som "experterna" ger är att sådan är lagen, vi får inte uppmuntra till övervåld. Men seriöst, är det verkligen rätt att vi värnar mer om en lag, skriven för kanske helt andra förhållanden, än för människors liv? Vi måste kunna se bortom tryckta bokstäver och tänka klart. Så här får det helt enkelt inte gå till!

Bomben har exploderat!

Ajajaj... Alla som känner mig vet att jag kan vara den ynkligaste människa som någonsin vandrat på denna jord. Jag har med snyftningar mottagit alla "Hur mår du gumman?!"-sms, och på något sätt är smärtan värd den omtanken!

Jag hittade en superrolig bild om den överdrivna(?) influensaskräcken. (Jag kan egentligen inte säga så mycket om den, eftersom jag var fjantig nog att ta sprutan).
Jag tycker att den talar för sig själv, och jag skrattade i minst en kvart åt den! Har jag nått mitt lågmärke för humor eller är den riktigt jävla rolig?


HAHAHA!!!


Invalid to be!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och tagit den jäkla vaccinsprutan som får en att må skit i några dagar. Jag var supernervös för att sprutan skulle göra ont, vilket den gjorde! Jag satt och blundade hela tiden och höll snälla Brynte i handen.

Jag härdade ut och mår bra just nu. Men det känns som att jag har svalt en tickande bomb som strax ska sprängas i armen, av vad jag hört av andra försökskaniner...
Så om ni inte hör av mig på några dagar beror det inte på att jag skiter i er, utan för att min arm är förlamad. Wish me luck!

Emmas nya värld!

Jag har alltid älskat att läsa! Men på något sätt tar jag mig aldrig tiden till att göra det (och då menar jag inte att läsa i sängen innan läggdags, för det tar mindre än fem minuter innan jag snarkar med boken på magen.) Därför har jag nu bestämt mig för att med svärdet i högsta hugg bana väg för böckernas värld!

Jag älskar Stephen Kings böcker. Även fast jag blir livrädd (jag är seriös med att jag inte kunde sova inatt efter att ha läst de 60 första sidorna i Benrangel), kan jag inte sluta läsa! Därför har jag gjort en bibliotekslista där jag ska plöja igenom Kings alla böcker jag inte läst än.

Efter det är planen att kasta mig in i Twilightböckerna, som jag hört så mycket gott om. Jag har ännu inte läst Sagan om ringen, jag skulle också vilja läsa om Harry Potter, Shogun och böckerna av Jean M Auel med Grottbjörnens folk som första bok.

Jag är faktiskt en riktig bokfantast (utan att för det ha runda glasögon, mittbena och byxorna upp till hakan). Så nu kommer ni inte att se mitt tryne i stan på länge, det kommer finnas begravt i Kings gastkramande skräckromaner!!


Boken som orsakar sömnlösa nätter!


Grattis Vanessa!


Jag är beredd att lägga stridsyxan åt sidan för att önska Vanessa en riktigt bra dag! Hon fyller ju faktiskt 23(!) år. Så jag kan ärligt säga att idag hoppas jag att du njuter ordentligt av ditt bubbelbad! 

Ge den nyblivna tanten en grattishälsning ni också, det blir hon säkert glad över :)

Emma vitsar...

Nu ska jag alldeles strax sätta igång med min kycklingwok för att sedan börja promenera mot Grisberget. Men innan dess ska göra er tisdagskväll ännu lite bättre genom att bjuda på ännu ett av mina superskämt! (Naturligtvis har jag kommit på det själv!)

Två personer sitter i en livbåt mitt ute på havet med hajar cirkulerande kring sig. När den ena personen fnissar till ställer sig den andra upp och säger:

- Det här är allvarligt, hajar du? 

Fixardag!

Nu har jag ingen skola förrän på fredag. Inte heller har jag en massa uppgifter att göra, och detta ska jag ta vara på! Idag har jag redan hunnit storstäda lägenheten. Jag har rensat bland gamla papper, slängt onödiga saker och utrotat varenda dammråtta som haft oturen att korsa min väg.

Om en stund ska jag och Julia knalla ner till biblioteket, jag har verkligen längtat efter en bra bok! Jag ska se om Stephen Kings Benrangel finns. Jag har redan läst den en gång, och kommer säkerligen få lika många mardrömmar den här gången. Men det är det värt! Har ni några bra boktips att dela med er av? Vill gärna plöja igenom nya böcker, jag älskar att läsa!

Sen blir det att storhandla på Kvantum, och fylla på skafferiet med GI-mat. Men inte nog med det, jag ska avsluta dagen med att Grisa med Sandra, vi ska ta 5-kilometaren idag! :D

Sådär, nu fick ni en liten uppdatering av min dag, hoppas ni blev inspirerade att vara lika duktiga som jag! ;)


Emma vitsar...

Det finns ett stort tryck på att jag ska publicera mina för det mesta egenkomponerade och älskade skämt! Därför ska jag lysa upp era ruggiga höstkvällar med att dra en vits då och då! Så håll utkik efter "Emma vitsar", det vill ni inte missa, tro mig!

Så luta er tillbaka och ta ett djupt andetag, ni kommer behöva det till det kommande skrattanfallet:

Vet ni vad man kallar en förkyld hora?

- Prosituerad!


Bildjournalistik i TV!

Så heter kursen jag startade idag. Den verkar riktigt rolig, vi ska arbeta med rörlig bild på ett konstnärligt sätt! Min första uppgift blir att filma något som blir till! Jag har en rätt bra idé som jag måste klura lite på, om den går att genomföra. Annars, har ni några bra tips?
Bengt Stenvall från TV4 i Stockholm föreläste för oss, vilket var intressant. En riktigt lång dag, men faktiskt rätt givande!

Jag har fått stränga order från en av mina hängiva läsare/beundrare att skriva fler inlägg, helst tre per dag!
Jag tänker definitivt försöka skriva något varje dag i alla fall, men tre per dag funkar inte, då blir det tråkiga inlägg om klädval och annat tråkigt.
Så för eran skull blir det i måttliga mängder! Men mina, förhoppningsvis, dagliga uppdateringar kommer att vara så intressanta att ni riskerar att göra i brallan!

Innan jag önskar alla en skön måndagkväll måste jag tillägga att Alingsås nämndes i Dansbandskampen! Mäktigt!

Det som började så bra...

Jag har varit så jävla taggad inför Halloweenfesten på kåren, vilken är typ den största på året. Alla klär ut sig och går verkligen in för det!
Jag själv var faktiskt så fantasilös att jag bara hade en mask på mig, men det beror på att min ursprungliga idé inte gick att utföra så bra i verkligheten som jag hade hoppats. Men masken var läskig, tro inget annat!

I alla fall så började jag, Sofia och Julia med att ha en för-förfest hemma hos Julia med skumpa och god mat. Vi korkade upp vid tre och började locka håret, sminka och skåla förstås! Maten var super, till förrätt åt vi en räkcoctail med allt vad det innebär, ååh så gott det var! Sen lagade jag min specialare; kyckling fylld med pesto och ost, lindad med bacon. Till det hade vi ris och champinjonsås. Vi hade ingen efterrätt, det hade vi inte fått i oss om vi så haft en pistol tryckt mot huvudet.

Efter den lyckade för-förisen traskade började jag och Sofia långsamt att göra den ostadiga vandringen mot Ankars för den riktiga förfesten. Det tog över en timme(!) för oss att ta oss dit, och vi var med om en hel del på vägen. Bland annat störtade Sofia ner i diket med sin cykel, vilket var väldigt roande för icke utsatt!

Förfesten på Ankars var grymt rolig! Massa roliga kostymer och sköna människor. Efter att ha skrattat, dansat och shottat begav vi oss mot kåren. Och det var där katastrofen inträffade. Det som inte fick hända.
Jag tappade mitt körkort. Jag var helt förtvivlad och började leta som en besatt, jag kom ju inte in utan det.
Sofia var supersnäll och följde med mig tillbaka till Ankars för att leta hemma hos henne och sen till Bäckis för att leta hos mig. Till slut gick vi till kåren som just stängde, klockan var 02:00. DÅ hittade jag det bakom en dörr!

Aah, jag som varit mest taggad av alla kom inte in :( Men jag får trösta mig med att jag hade det jävligt roligt innan, och åter tacka min fina vän som struntade i festen för att leta :)

Här kommer bilder från kvällen, som faktiskt började jävligt bra!


RSS 2.0