Skorrande gäster

Japp, nu var det dags för mina skånska vänner från Piteå (kulturkrock!) att titta in. De är på väg på sin resa söderut och ville göra ett pit stop här, vilket var helt okej för min del. Vi bakade kebab- och hawaiipizza på sconesdeg. Det låter creepy, jag var också lite tveksam till en början.

Men åh, så gott det var! Det var lätt den godaste hembakade pizza jag någonsin ätit. Och paret hade ju med sig sin lilla vovve Tage också. Till en början var Rocky tveksam till Tages nyfikenhet, men det lugnade ner sig lite under kvällen.

Och i morse var de faktiskt lite gulliga mot varandra. Det var trevligt med lite besök och kortspel.

"Hm... Vad tycker vi om varandra?"

Liten tveksam hälsning. Men både gossingarna klarade sig levande ur besöket!

Taskigt med en frulle-bild, men det är den enda jag har av paret Tillgren-Ljungberg

Bridget Jones dagbok

Det här är ännu en bok jag läste ut för ganska länge sedan. Jag har sett filmen och fullkomligt avgudat den och självaste Bridget. Därför var jag lite osäker inför att läsa boken, ibland har filmerna glorifierat en rätt så kass bok. Men så var det inte i det här fallet.

När jag följde Bridgets dagbok och kunde relatera till hennes kassa karaktär, pinsamma misstag och ibland korkade sätt mådde jag så bra. Jag blev på något sätt motiverad att våga mer och ta mer tag i livet än att låta det rinna iväg.

Usch, nu låter det som att jag befinner mig i en icke existerande 21-årskris. Jag kan inte förklara min reaktion på boken bättre än att det kändes som att jag fick ännu en skön kompis, som jag gärna skulle hängt mer med än bara 291 sidor.

Just därför har jag börjat på andra boken, som än så länge förlänger vänskapen på ett önskat sätt.


Jag vet att min recension har väldigt mycket mer att önska. Men jag förutsätter att de flesta av mina läsare har sett filmen och att jag inte behöver beskriva mer vad den handlar om. Men de som har nöjt sig med filmen tycker jag ska ge även boken en chans.

Gatufest 2011

Som jag tidigare rapporterat om var Stål-Anna uppe hos mig förra helgen. Bara att träffa henne gjorde helgen lyckad, men inte nog med det - vi hade en kanonkväll på Gatufesten. Vi såg Veronica Maggio, Daniel Adams Ray, Helloween, Hardcore Superstar och sist, men absolut inte minst - tvärtom - Kapten Röd.

Vi rockade loss, var jävligt snygga och hade bara galet kul, som vi alltid har. På söndagen åkte vi iväg till Sidsjön och tog årets första dopp (tragiskt sent för att vara mig...) och träffade på ett sjysst par som fick underhålla oss lite. Sedan fyllde vi på vårt godis- och chipsförråd och bänkade oss i soffan framför Dodgeball, denna hysteriskt roliga komedi.

Det var riktigt tråkigt när hon åkte, men som alltid kände jag mig stärkt av min Stål-Annas närvaro.

Vi tog väldigt få bilder under helgen, men jag bjuder på de jag har:


Vill bara visa hur läcker jag var...

...och hur stekhet Anna var!


Tog tempen på Danny (varken rump-eller mun-metoden dock...)

När jag fick veta att jag skulle få göra en intervju med Danny Saucedo blev jag lite skär om kinderna. Inte för att jag är ett stort fan av honom, utan för att jag är lite kändis-kåt. Att jag blev star strucked när jag mötte Sean Banan i Göteborg förra sommaren förklarar nog vad jag menar.

Men jag var lugn och skitcool när jag gjorde intervjun. Tyckte jag i alla fall. Ta en titt, så kan ni själva döma hur jag hanterade situationen. (Tyckte dock att det var väldigt kul att småtjejer stannade till, pekade och fotade under intervjun)
http://www.nyheterna.se/tv?videoid=1762937&treeId=505021602


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Oops... Där flög tiden iväg utan hänsyn åt blogginlägg som borde skrivas. Men jag måste ändå erkänna att jag njuter av min bortförklaring. Jag är en karriärkvinna.
Hur som helst, jag tänkte recensera en bok jag läste ut för ett väldigt bra tag sen. Men den var så himla bra att jag faktiskt kommer ihåg förvånansvärt mycket. Bara det säger en hel del om boken.

Den var så underbar. Det är faktiskt första gången jag på riktigt har fått ta pauser från läsandet bara för att rå-skratta. Den handlar alltså om en man som på sin 100-årsdag bestämmer sig för att inte vilja fira den med det pompa och ståt som kommunen har planerat.

Så han kliver helt enkelt ut genom fönstret och börjar en helt galen resa, som innefattar både stöld och mord. Eller i hans fall skulle man faktiskt ursäkta honom med att det är dråp. För han är ju en så hysteriskt charmig gubbe. Parallellt med hans nuvarande liv på rymmen får vi följa med honom i hans extraordinärt händelserika liv.

På den här raden började jag skriva om händelser i hans liv, men jag kände att det skulle uppfattas så plumpt. Så jag råder er helt enkelt att läsa boken. Den är för bra för att struntas i.


Läs läs läs! En riktig må bra-bok


More to come

Jävlar vilken grym helg jag har haft! Jag har inte tid att gå in mer i detalj, måste sussa eftersom det är jobbdag imorgon. Men jag lovar att rapportera de kommande dagarna från min dunderhelg!

Än så länge får ni nöja er med en bild från Gatufest-snygga mig :)

Världens finaste på besök

Nu är det bokat och klart. Min underbara älskade Anna Stålhandske som får mig att må så himla bra kommer upp på lördag-måndag. På gatufesten kommer vi att se Veronica Maggio, Daniel Adams Ray, Helloween, Hardcore superstar, Kapten Röd och fler därtill. UNDERBART!! ♥

Jag har verkligen saknat dig hjärtat, du är en av mina absolut närmsta vänner.

Som det borde vara

Jag har haft precis den helgen jag ville ha och behövde. Igår lagade jag god mat, tittade på min favoritfilm - Dirty dancing, och gick och lade mig tidigt. Jag vaknade utvilad klockan 09:00 och lagade en värdig lördagsfrukost. Sedan skrev jag inköpslista inför min kommande GI-vecka och gick mot affären.

Men innan jag gick dit svängde jag förbi Fyndlagret, som är en stor second hand-butik. Jag köpte sex böcker och åtta filmer för 120 spänn, härligt! I bokväg köpte jag bland annat Bridget Jones dagbok 1&2 och Hannibal. I filmväg köpte jag bland annat Notting hill och Time out.

Jag har fastnat lite i min senaste bok, Snabba Cash. Den är väldigt intressant och bitvis omöjlig att lägga ifrån sig, men jag kan tröttna på alla dialoger. Det blir liksom för segt. Så för att lätta upp min läsning lite har jag börjat läsa Bridget Jones.

Gud vilken bra bok! Jag har redan läst hälften och är kär i henne och hennes värderingar. På baksidan står det typ: "Du är inte ensam om att ha dålig karaktär". Det där personifierar ju det som borde vara min själsfrände. Det blir alltså ingen tidig kväll för mig, så länge jag umgås med den urcharmiga miss Jones.

Och i morgon blir det städning, jag mår alltid bättre under arbetsveckan när det är rent och fint här hemma. Det är roligare att laga mat då också. Jag hoppas att det här megalånga inlägget kan både kompensera och förlåta för den senaste tidens passitivitet på bloggen.


Jag tycker att det har varit plågsamt få bilder här senaste tiden. Därför bjuder jag på en rätt så omotiverad, men ack så skön bild.

RSS 2.0