Ångestfri student tar långhelg


Det här är nunan på en tjej som just nu inte har ett bekymmer i världen. Reportaget är inlämnat, seminariet gick bra och fotokursen är undanstökad. Trots att jag bara sov tre timmar i natt på grund av läsandet inför seminariet ska jag inte sova än på ett tag. Jag ska titta på gårdagens uppsättning av Halv åtta hos mig och Idol och naturligtvis kvällens, som jag missade eftersom Digitalt foto är en kvällskurs.

Och bäst av allt är att nu börjar min långhelg. Även om jag har plugg att göra i helgen känns det som att jag är fri. Fri från den tunga ångesten som förföljt mig de senaste dagarna. Underbart

Call 911

Nu är det inte en gammal skön låt jag skriver om. Utan detta är ett rop på hjälp, jag drunknar här på Bäckgatan. Jag har så sjukt mycket jag måste göra idag att jag mår nästan fysiskt dåligt. Hade jag inte varit ute på min snabba shoppingrunda och lunchat med Susanna hade jag varit bortom all räddning. Då hade ni fått ringa bårhuset för knäckta studenter...

Emmas to-do-list:

* Läsa Hur flickor och pojkar gör kön (tills imorgon)

* Skriva färdigt reportaget (Bara 6000 tecken kvar...)

* Läsa tre C-uppsatser och skriva en analys på en av dem

* Fota uppgifter till kursen på onsdag (Sex foton som måste fotas idag då jag inte har tid imorgon)

 

Så nu kanske ni förstår att jag genast måste återvända till den fruktade planeten Plugg...


Flipp

För er som var uppmärksamma på ett inlägg jag skrev på Facebook idag vet att jag var nervös inför att baka citronpajen med hallonmarängen. Jag skrev att det antingen kommer att bli flipp eller flopp, och att jag skulle berätta för dem på bloggen. Det är med glädje jag nu annonserar att det blev... *trumvirvel*... FLIPP!

Och för att göra flippen extra guldkantad satte vi på Death Proof, en grym film av Quentin Tarantino. Nu har jag mycket disk att ta tag i. Men det gör inte så mycket, det är det värt efter en trevlig kväll som denna!


Pajen som av Anna fick kommentaren "A piece of heaven". Inte illa ;)

Jubel!

På onsdag är det jag som mår suveränt!


Charmtroll

"Jädrar vad snygg jag är..."


Bonde för en dag

Yes! Äntligen skulle jag få prova på livet som mjölkbonde. Jag ska skriva ett reportage om en arbetsplats, och då valde jag en bondes arbetsplats. Men mycket hjälp av mig fick bonden då inte. Jag stod mest och gullade med korna, hästarna, hundarna och den extremt sällskapliga katten.

Jag hade det rätt kul och jag tror att jag har fått ihop tillräckligt mycket material till ett längre reportage (7000 tecken). Jag tänkte bjuda på lite bilder av min dag på mjölkgården.

Duh? - Kossa med attityd!

 
"Har du aldrig sett ett juver förr?!"

 
Sara med sin Romero

 
Cassi och Ronja busade en hel del med varandra

 


Man blir trött av att busa med schäfervalpar!


I ursöt servis serverades jag kokkaffe för första gången. Mycket godare än brygg enligt mig!


När Sofia och Simon hämtade mig var solen i full färd med att gå ner, denna vackra syn fick vi ta del av


Sena rapporteringar om dunderfester

Jag har haft fullt upp, och därmed har bloggen blivit lidande. Men det ska jag råda bot på nu hade jag tänkt. De senaste helgerna har varit helt fantastiska. Jag kan börja med Husfesten. Det var ett tag sen den var nu, men det var så sjukt kul att jag bara inte kan strunta i att blogga om den.

Det var vi på Bäckis som hade festen. I år kunde jag tyvärr inte ha min schlagergrotta öppen, på grund av Rockan. Tro det eller ej, men jag fick klagomål över detta. Det finns nog lite schlager-smygfans i Piteå. Jag och Sofia började med lite mys med champagne och brieost hemma hos henne på Ankars. Sen kom Simon och Brynte och vi började röra oss mot Bäckis.

Man kan aldrig skriva om en fest tillräckligt bra, det enda som verkligen visar hur roligt man haft är bilderna. Därför ska jag bjuda på just sådana från husfesten förra helgen och från journalistfesten i lördags.
Husfest:


Två flaskor champagne gav mig och Sofia en härlig start på kvällen

 
Härliga Dennis väntade på oss på Bäckis

 
Johannes förärade mig med fyllevästen. Jag är säker på att jag förtjänade den ;)




Badass till Guitar hero-lirare


Jag och Rebecka var inte sena med att försöka vara lika coola. Jag kan ärligt säga att jag förlorade STORT


Husfesten var grym, jag hade jävligt kul!

Journalistfesten:

Evelina var på G (och skitsnygg) när vi hemma hos Anna satte igång med diverse olika dryckesspel

Två donnor jag tycker mycket om

 

:)


Jag och Anna svängde våra lurviga till Cotton eyed Joe.


En sofistikerad (och rätt dragen) Emma

Världens skönaste glasögonormar ;)

 
Häng hos Philip

 

Framåt småtimmarna förekom lite tissel och tassel ;)


Vilken mysig misse jag hade bredvid mig när jag vaknade. Det underlättade baksmällan en aning!


Bloggtips

Jag börjar känna att min blogg är en envägskommunikation. Jag vet inte varför ni, mina innan så trogna bloggläsare, slutat vara aktiva på bloggen. Därför vill jag ha tips. Vad vill ni läsa om? Vill ni ha fler bilder/skämt/recept/musiktips? Tipsa gärna, så ska jag anpassa innehållet i bloggen efter era önskemål. Jag vill ju ha en rolig blogg ;)

 

Puss på er!


Wopsy daisy

Jag vet inte hur många inlägg jag skrivit på bloggen som handlar om att jag gjort bort mig... Och nu har jag ett till som kan sälla sig till samlingen. Jag och Anna gick till Japansalan där föreläsningen i Medieteori och metod skulle vara. Jag sliter upp dörren och klampar in i salen.

Jag hinner lägga märke till att det sitter ovanligt många äldre personer i bänkraderna. Men jag bryr mig inte om det, utan letar efter en ledig plats. När jag sedan vänder mig om för att se var Anna håller hus ser jag att det inte är min föreläsare, utan en kines som tydligen föreläser lärarna på skolan om ljudteknik. Anna som stod och skämdes vid dörren såg att de i salen började skratta av mitt pinsamma misstag...

Men jag bjuder på den. Jag fick ju faktiskt några på föreläsningen att dra på smilbanden, det är alltid något!

Tillbaka i rutinerna

Jag känner att jag äntligen börjar få ordning på min vardag. Jag håller på att röja ordenligt i lägenheten, tar tag i allt pluggande och lagar ordentlig mat på bra tider. Jag har även lyckats vända tillbaka dygnet, tack vare att jag går upp tidigt för att plugga även om jag är ledig.

Därför sitter jag nu och är skittrött. Jag har njutit av en kopp te med knäckemackor medan jag sett på Halv åtta hos mig och Biggest loser Sverige. Men det är en skön trötthet, en sådan som gör att man suckar av belåtenhet när man kurar ner sig i sängen. Vilket jag tänker göra nu (klockan nio!), så natti :)

Kväll i gott sällskap

Jag var, som jag skrivit i ett tidigare inlägg, bjuden på middag hos André. Och maten var såå god! Vi hade det skitkul vid hans köksbord där vi delade med oss av hemligheter och skvallrade om folk. Vi gjorde glatt slut på de två flaskorna portugisiskt vin som vi inhandlat, och stämningen var på topp.

Jag har tyvärr inget bildbevis på min och Andrés tävling, men jag hoppas att han är man nog att tala sanning! Vi tog var sin sked med Piri-pirikrydda, vilket är riktigt starkt. Och jag tål vanligtvis ingenting när det gäller styrka i mat, så jag är så stolt att jag klarade lika mycket som plåtmagen till portugis.


Vi åt mina chokladbiskvier till efterrätt, tittade på Million Dollar Baby, ett avsnitt av The Simpsons och bara hade det mysigt, som vi alltid har. Fler kvällar som denna, tack! :D

Värden bjöd på en tacokryddad kyckling- och creme fraigeröra med pasta till, supergott!

Den stora utmaningen - Man or Mouse?

André klarade av styrkan bättre än jag, men jag åt lika mycket som honom. Så jag anser att det blev oavgjort!


gött med en flaska rött

Äntligen är det slut på skolveckan. Det har verkligen känts som en extremt tung vecka. Framför allt litteraturen vi läst, men även min egen prestationsångest har tittat fram. Men nu är den slut, och även om jag har plugg framför mig i helgen känner jag mig extremt lättad.

Detta ska firas med en god middag hos min fina vän André. Han ska bjuda på något hemligt, gissa om jag är nyfiken. Och eftersom vi inhandlat två flaskor rött vin, Villa Santa och Periquita tror jag att det kommer att bli en dunderkväll!

Jag ska sätta igång att baka nu då jag ska ta med mig värdens favoritkakor - chokladbiskvier!

stjärnmiddag

Jag hade låtit min magsäck eka tomt hela dagen för kvällens händelse, en lyxig trerätters middag hos Anna. Jag blev firad lite i efterskott, och det med bravur.

Till förrätt serverade Anna en lika konstnärlig som god skaldjursbakelse. Vårt vita favoritvin förhöjde smaken av konstverket.
Till huvudrätt serverades klyftpotatis och en gratäng med fläskfilé, champinjoner och ost. Naturligtvis med en fräsch sallad till. Ett utsökt rött vin, med en ton av nöt, var måltidens kavaljer.
Och efterrätten, sen... Fruktkompott med kokos och vit choklad serverad med en cremé fraige- och passionsfruktstopping. Det var ljuvligt, hela formen gick åt under kvällen.

Vi tittade på Halv åtta hos mig, och jag kände att det verkligen var rätt person jag firade premiären med. Sedan visades även första avsnittet av Biggest loser Sverige! Riktigt spännande, det höll faktiskt ganska god klass i jämförelse med det amerikanska programmet.

Så tack, älskade Anna, för att du fick måndagskvällen att bli så guldkantad!

Förrätten, som ändå var min favorit (jämn kamp mellan rätterna)

Värden herself njuter av läckerheten


Fruktkompotten tog snabbt slut - mums så gott det var!


Årets fylleslag

Vilken kräftskiva... Nubbar, snapsvisor, kräfthattar, haklappar, hångelorgie, toalettkramningar, lakritsshottar. En sådan kväll går inte att återskapa i text. Därför låter jag bilderna vittna om att vi hade en sjuhelvetes kräftskiva.

Gänget samlat runt vårt kräftprydda bord!

Simon var glad i hatten! (höhö)

Partyprissar

Nubbarna gjorde sitt bidrag till den goda stämningen!

Sofia körde på räkmackor. Hon var för övrigt sjukt het i hatten och haklappen!

Även Sandra rockade skiten ur kräfthatten!

Simon lyckades kötta in hela haklappen i munnen! Han blev utmanad av en viss alingsåsare ;)

Framsidan till nästa nummer av Vogue?

Anna och Dennis taktikvilar!



inspiration

Jag är så motiverad. Igår kväll var jag på första kurstillfället i Digital foto, en kurs som verkar förbannat bra. Jag vill verkligen lära mig mer inom stillbildsfotografering, och nu har jag chansen att verkligen utvecklas. Jag blir så glad av kurser som inspirerar. När jag får studielånet, förhoppningsvis nästa vecka, ska jag ge mig ut och köpa en Canon EOS 500D, som jag tittat på ett tag :)

Detta är kompisen som snart är i mitt våld!


RSS 2.0