Grannsämja och kakor

Laila som bakar har precis fått en konkurrent. Jag har varit över hos min granne Anneli och blivit bjuden på delikat fika. Hon hade bakat kladdkakemuffins, vackert garnerade med grädde, blåbär och citron. Det bjöds också på saftigt nybakta kolakakor. 

Vi drack te och pratade om allt möjligt (ämnet "killar" var dominerande). Jag tycker att det känns så kul och mysigt att ha en så härlig granne som Anneli och för att göra er lite avundsjuka lägger jag upp bilder från kalaset :)



Mumsigheterna som var så där perfekt kladdiga!
Hon har ett jättefint ombonat hem

Hon-som-spöade-skiten-ur-Laila

Jävligt värd helg


(faktiskt enda bilden jag har från kvällen...)

Jag kände att min djävulsmorgon var snäppet viktigare att få ur mig än en helgrapport. Men nu är det så dags för den. Jag har haft en GRYM helg, den var så där bra att jag sitter med ångest för att den är över.

I fredags var jag fortfarande i Huskvarna, jag hade filmmys med min granne, vi åt godis, tände levande ljus och tittade på Coyote Ugly. Sedan styrde jag skutan mot potatisstaden. Jag började med att bli ompysslad genom att bli bjuden på middag av min plastfarmor. 

Sen slängde jag på mig lite smink, blev skitsnygg och åkte till Västra Bodarna och Emelies 22-årsfest. Jag träffade många av mina gamla klasskompisar från låg- och mellanstadiet och hade det grymt kul. Sen kom vår taxi som tog oss till Göteborg och Exet.

Och vi hade skitkul där! Jag träffade bland annat en manlig prostituerad som erbjöd mig en del tjänster för ett förmånligt pris. Jag visste inte om det var han som var tragisk, eller jag som verkade vara i behov av de där tjänsterna... ;) Ja, det hände helt enkelt en hel del och det var inte förrän 04:00 som jag knackade på Andreas dörr, där jag slaggade. 

Och ja. Det var skitpinsamt att åka hem dagen efter i gårdagens outfit och håret på ända. Men trots min tydliga (icke-existerande) bortamatch gick jag med högt huvud och småleende på läpparna. Som sagt, GRYM helg!

Jävligt ovärd morgon

06:25 - Emmas väckarklocka ringer Ba Ba Ba - Miss Li
06:40 - Emma sätter på vattenkokare och mikro
06:41 - Proppen går
06:41 - Hela lägenheten släcks
06:41 - Emma svär och blir sen apatisk
06:44 - Inser att kylen och frysen också stängts av
06:44 - får panik
06:54 - darrar i hela kroppen när hon går upp för vindstrappan (gammalt skitläskigt hus)
06:56 - hittar ingen propp, får för sig att det hänger en död snubbe i taket och ramlar ner för trappan
06:57 - väcker hela huset i fallet
07:00 - får hjälp av tidernas bästa granne
07:10 - gör sönder proppen
07:11 - gråter
07:15 - får återigen hjälp av bästa grannen
07:20 - vill dö.
Och all skit på EN timme!

Att offra sig för konsten

Ögonblicket innan kalven tar sig en tugga...

Going the distance


I brist på intressanta inlägg tänker jag tipsa om en grym film. Jag älskar Drew Barrymore och Justin Long här, man får se en helt ny sida av dem.

Utan att berätta för mycket kan jag säga att det handlar om svårigheter och härligheter med distansförhållande. Och den är inte bara romantisk, utan också gabflabbigt rolig.

Högt över molnen...



En liten sen bild från min flygtur i fredags, mäktigt! :)

Liten bild-update


Detta var det bästa jag kunde uppbåda innan batteriet på kameran tog slut, mitt nya rödbruna hår syns inte så väl. Och jag har skavanker med finnar och annat smått och gott, men lyckas ändå vara smokin' hot!

Efter regn kommer skolsken

Detta inlägg kommer att vara aningen ljusare än det tidigare. Jag besökte tandläkaren igår och hoppas att infektionen snart lägger sig (det var inte visdomstanden, utan i tandköttet orsakat av mitt förkylningsvirus). Och sen ska man inte glömma att det faktiskt är HELG!

Jag har kommit på att jag har saknat det där guldskimret kring fredagar, det som bara infinner sig om man kämpat en hel arbetsvecka. Och jag avslutade veckan med ett äventyr. Renata Chlumska heter kvinnan som besteg Mount Everest som första svensken (tillsammans med Göran Kropp) och hon tränar inför att bli första svenska kvinnan i rymden. 

Hon tar baby steps inför den resan och ett steg är att lära sig att flyga flygplan. Därför fick jag som granskande reporter hänga med i planet under första flyglektionen. Det var ett sådant litet gulligt plan och det var faktiskt bland det häftigaste jag varit med om.

Vi hade ont om sändningstid på grund av en nyhet om en omtalad rättegång. Men som en fredagsrundis i sändningen kan ni se på lite bilder från flygturen. Hur jobbigt jag än har det med leda och värk, känns det bra att kunna luta sig tillbaka mot ett jobb jag verkligen trivs med och utvecklas i.


02:06 in i sändningen kommer bilderna.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_jonkoping?title=tv4nyheterna_jonkoping_19_15&videoid=2080875

Trevlig helg, hörni! Hoppas att ni tar vara på det där guldskimret lika väl som jag kommer att göra.

Hur mycket ska man behöva ta?

det hugger fortfarande till i ryggen ibland, näsan snorar och jag har fått en helvetisk tandvärk. Jag vet inte om det är ömt och svullet på grund av att visdomstanden är på väg upp, eller för att den blivit inflammerad. 

Jag var hos veterinären en fjärde gång idag, och vips var 1500 kronor borta från plånboken, så något tandläkarbesök är det inte tal om. Jag känner bara för att ge upp just nu.

Jag orkar liksom inte hålla uppe modet hela tiden. Jag trivs kanon i min nya fina lägenhet, men det känns som att allt går emot mig nu. Jag får försöka trösta mig med att det i alla fall går kanon på jobbet och länkar till inslaget som gick i sin helhet på rikset i fredags.
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_jonkoping?title=kommunen_backar_efter_taximissen&videoid=2077604

Bring it on, hösten!

Säga vad man vill om hösten med mörker, depression och regn. Jag var inte direkt överförtjust när jag halv fyra i morse fick skrapa rutan på en iskall bil. Men det har jag kompenserat idag.

När mamma och pappa var här i söndags tog de med sig trattkantareller, min favorit. Så jag kokade upp en kopp te, stekte dessa godingar och la på en hällakaka. Jag tände ljus och tittade på ett kärleksdrama. Då kände jag att jag nog ändå ska ge hösten en ärlig chans.


Rundvandring i Huskvarna


Du, jag slänger ner en nyckel ifrån fönstret i köket, jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in. Just det - välkomna hem till mig. Jag ska visa er runt lite i min myspysiga lägenhet på 55 kvadrat.
Ja, då börjar vi väl i mitt stora kök. Och eftersom jag börjat ha lite ordning omkring mig lovar jag att det är Rockys leksaker som ligger och skräpar på golvet. Bakom fotografen (jag) finns en arbetsbänk (perfekt för pepparkaksbak) och kyl, frys och städskrubb.
Och då kommer vi till min megastora säng (1,60 meter!)
Och min mysiga lilla hall
det här ska ju faktiskt vara en ordentlig rundvandring, så därför får ni även se min toalett. Och där min handduk hänger finns det ännu ett litet rum med...
...hjärtat i huset!
Sen kan man slänga sig i soffan och...
...titta på tv, som kopplas in i de stora förstärkarna. Mäktigt!
'
Och jag avslutar med min lilla hörna, where the magic happens! Ja, bloggandet alltså, som vetenskapligt bevisat bidrar till en bättre värld!

Och jag menar det - välkomna hit när ni vill. Ring bara först ;)

Grattis Rocky!

Idag fyller min allra finaste och bästa vän två år. Jag kommer aldrig att glömma dagen jag åkte och hämtade honom hos den där avskyvärda familjen som inte tog hand om sina djur. Det första han gjorde när vi kom hem till mig var att nosa runt i hela lägenheten, för att sedan bestämma sig för att detta var en plats han ville stanna på.

Och vi har haft så mycket roligt, mysigt och knasigt ihop. Han har följt med på flyget hem till Alingsås, till Sundsvall, Jönköping och nu Huskvarna. Jag kan inte tänka mig hur livet skulle se ut utan min lilla följeslagare. Antaligen väldigt trist och tomt. 

Jag har aldrig träffat ett djur med så mycket personlighet som Rocky. Han vill vara med överallt och hittar de mest knasiga platserna att ha som sitt favoritställe. Han är fin helt enkelt. Otroligt fin.



Jag älskar dig så mycket!

RSS 2.0