the genious strike again

Min lilla Underkatt har gjort det igen! Han är nu officiellt lika cool som matte. Nästa sak att lära honom är Sten sax påse ;)

 


CirkusRocky

Han har verkligen talang, min Rocky. Förutom att "pussas" med nosen när man smackar kan han göra vacker tass. Jag är så stolt att mitt bröst riskeras att explodera. Här ska ni få se the genious in action!

Rocky har stil

Så sant som det är sagt. Rocky valde ut den snyggaste av väskor att gosa i när vi åker hem. Den knallrosa färgen kommer inte till sin rätt på bilderna, men det gör Rocky, så här får ni lite ögongodis ;)

Rockan vet att uppskatta kvalitet: Gardiner att rulla för "fönstret", utgång både uppe på väskan och på sidan, ett underlag med något ulliknande material som ska vara mjukt och suga upp eventuella olyckor. Den var då inte billig, men för Rockan är bara bäst bra nog!

Det skulle inte förvåna mig om snyggot skulle börja jama på moderätt franska!

Piteyo's maffiaboss


Dennis heter den fruktade pitebon, även kallad the big boss. Jag vågade spela kort med honom trots att alla mina sinnen skrek nej och att jag var på helspänn. Tyvärr vann jag över honom, vilket troligtvis kommer resultera i ett hästhuvud i sängen en morgon...

Dansk roulette

Med risk att låta melodramatisk kan jag berätta att jag igår var nära döden. Jag satt i min ensamhet på lördagskvällen för att plugga på ordentligt inför ett litteraturseminarium på tisdag. Men först skulle jag njuta av en god helgmiddag: Danskt kycklinglår (från Euroshopper!) i ugn med ris och bearnaisesås. Jag använde stektermometer till kycklingen och skar i den för att vara helt säker på att den var genomstekt.

Men likt förbannat var kycklinghelvetet rått i mitten. Jag kände inget konstigt i smaken på grund av kryddningen, så jag åt en del av den. Jag fick panik. Jag var helt bombsäker på att jag skulle få salmonella och inte kunna åka hem i början av juni som jag bestämt.

Jag tog en bakteriedödande vodkashot och höll på att spy av den istället. Sen åkte jag hem till Emma Tillgren, som bestämt, för att se på Hipp-Hipp. Det var skönt att bli distraherad från skräcken med världens roligaste humorserie.

Alla borde införa lite spänning i livet och spela Dansk Roulette. Alla äter var sin rå kyckling, varav en är smittad med salmonella. Det blir alltså en förlorare som på kvällen ligger och spyr. Men Inget mer av den grötiga rouletten för min del, jag klarade mig en gång och det tackar jag Gud för!

Myskväll+morgon

I fredags fick jag en inbjudan till Annas balkong för att avnjuta kallt vitt vin i kvällssolen. Underbart! Vi spöade varandra i kort, stirrade fascinerat på ambulansen som stannade vid vårt grannhus och bara njöt av en lugn fredag.

 

Vi begav oss på en liten promenad för att sedan bänka oss i hennes säng och se på Saw. Jag hade glömt precis allt från första filmen, så det blev en spännande filmupplevelse. Tack bästa Anna för myset!

Men det var inte allt! Söndagsmorgonen inledde jag och Anna med en supergod frukost. Jag hade bakat scones och Anna hade med sig O'boy och honungsmelon. Kan man ha en bättre granne? Tror icke det.

Anna bjöd på supergoda chips! Cream and cheese om jag inte minns fel.

Sömntutan på söndagsmorgonen

Sommar!

Melonälskaren ;)


Underbar dag

Jag kan inte fortsätta med mina GI-dagar när jag uppenbarligen kastat dieten i soptunnan för länge sen. Jag ska istället blogga om vilka sköna dagar jag haft sen B-uppsatsen lämnades in!

I torsdags åkte järngänget till Pite havsbad för att ha picknick. Vi hade underbart väder, vilket gav mig en hemsk bränna på ryggen, men det var det värt. Utan tvekan.

Vi smällde upp gifflar, kakor, baguetter, chips, marabou Polka och hade knytkalas på våra filtar. Mysigt! Här ska ni med bilder få se exakt hur mysigt vi hade det! :)
´


Dag tio

Jag är nyss hemkommen från Evelinas mysiga lägenhet. Vi har haft en dunderkväll med fika, Save the last dance och finalen av Anna Ankas assistent (Fel person vann!). Dagen i helhet har varit kanon.

Redigeringen av vårt webb-tvinslag gick bra, glassätandet och solandet på bryggan vid kajen med Anna var supermysigt. Det var en riktig sommardag med 24 soliga grader!

Imorgon ska jag ha en (nästan) helt pluggfri dag. Klockan 11:00 står Sofia med vrålåket utanför Bäckis så ska vi, med Dennis, Anna och André, ha en mysig picknick på Pite havsbad. Jag ska därför förbereda min ciabatta-fralla och resten av min matsäck medan jag ser på Halv åtta hos mig. Även kvällen avslutas på ett härligt sätt!

Dag nio

Skola, skola, skola... Förbannat skönt att det snart är sommarlov! Bara två ynka veckor kvar, härligt. Jag och Emilia var de enda på webb-tvlektionen idag, de andra satt med sin B-uppsats. Jag tyckte att det var bra, då kunde vi skräddarsy lektionen och få svar på våra funderingar.

Så nu kommer jag att kunna fixa till alla (nästan) ljudproblem i efterhand tack vare den skräddarsydda förmiddagen. Jag åt lunch med Anna på restaurangen, det var mysigt. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tyckte om föreläsningen med Nanok Bie. Den var intressant, men omvälvande, det handlade mycket om framtidens media.

Det var svårt att ta in att robotar håller på att utvecklas som kan producera en lika bra artikel som dagens sportjournalist. Varför läser vi här om journalisterna är utdöende? Nog om filosoferande om framtidens articifiella intelligens, nu ska jag sätta igång med städandet!

Btw, någon GI-dag är det inte idag, ska försöka komma på rätt spår snart igen. Inspirationen har försvunnit bland all kurslitteratur och B-uppsatsande!


Dag åtta

Vilken dag det har varit! Den började med sluttampen med B-uppsatsen, som härligt nog är inlämnad och klar. 18 sidor och 2 gestaltande filmer blev resultatet.

Jag firade detta med att bestämma promenad i solskenet med Sofia&Simon. Vi gick först och köpte glass (De Underbara bjöd mig som belöning för en inlämnad uppsats) sen satte vi oss på en brygga och solade. Det finns inget mer fridfullt än att ligga och lyssna på vattnets kluckande samtidigt som man planerar världens bästa midsommar i Stockholms skärgård.

När vi började traska hemåt igen kände vi hur magarna kurrade och bestämde oss där och då för att grilla. Vi drog och köpte diverse GI-fientliga grilltillbehör och satte igång. Det blev chorizo i bröd, banan med choklad och grillade marshmallows.

Detta förtärde vi i solskenet på parets baksida. Sedan tittade vi på Halv åtta hos mig och Äntligen midsommar, vilken jag var rätt tveksam till... De följde med mig hem och gosade med Rocky, de har precis begett sig hemåt. Förstår ni att jag har haft en helt underbar spontandag? B-uppsatsen var lätt värt det!

Dag sju

Herre jisses, jag har då inte haft en GI-helg kan jag lugnt lova. Godis, söndagsfika och glass... Men jag har faktiskt dragit en lärdom av min misslyckade helg - allt eller inget gäller.

Jag straffar mig själv genom att köra en extra vecka när jag nått dag 14. Detta för att det känns som att den första veckans slit är bortkastad av allt onyttigt jag ätit i helgen. Men jag har i alla fall haft en väldigt trevlig helg, vilket ni ska få bevittna i form av foton. Enjoy! ;)

Myskväll med tacos och Min frus första älskare gällde på lördagen.

Det slutade med att vi korkade upp lite vitt och blev en aning förfriskade. Vi gav oss ut på promenad i sommarkvällen.

Mitt Söndagsfika: Fryst chokladdessert Black and white (dvs mörk chokladbotten och vit chokladtopping). Denna njöt vi av på balkongen, härligt!

Filosofen Emma.

Bäckis fotbollsliga nr 1

Spelare nummer 3 var en hejare på att dribbla

Hon var också grym på att stå i mål!

Som ni kanske förstår har jag haft en väldigt trevlig helg, tack vare mina underbara vänner.

Dag sex

Sommaren har verkligen kommit! När min klocka ringde, 10:00, var det 19.6 grader ute. Helt sanslöst härligt. Jag och Julia var snabba med att bege oss ut på promenad, jag kunde gå i en sommarklänning utan att frysa det minsta!

Ikväll kommer Sandra hem till mig, vi ska äta tacos (med fullkornsbröd såklart), spela kort och se någon spännande film. Det ska bli riktigt mysigt. Jag har också bestämt mig för att köpa lite, lite choklad. Jag tror att jag behöver det för att klara nästa hårda vecka.

Hoppas att ni får en lika mysig kväll som jag hoppas på att få! :)

Knasbollen igår kväll!
Ni ska även få se en liten film av gullungen när han kämpar för sin leksak ;)


Dag fem

Äntligen fredag! Väldigt efterlängtad dag. Jag och Brynte träffades på skolan på morgonen och arbetade på, vilket gick väldigt bra. Så redan vid ett var jag hemma och kunde göra helg.

Men inte riktigt än, jag har lite kvar att städa. Jag vill ha det riktigt fint här hemma innan jag slappnar av. Det riktigt pirrar i mig av fredagslusten. Jag har haft så äckligt mycket i skolan, så lite ledighet är välkommet

Jag ska laga en supergod kycklingröra med champinjon- och kantarellcréme fraige. Till det ska jag faktiskt äta fullkornspasta med sallad. Det är ju faktiskt helg.

Jag var och handlade förut och att jag inte kom ut med en godispåse i handen är ett under. Jag har varit så sugen på godis hela jäkla dagen. Det var istället en nötmix som befann sig i mina händer och det ska bli gott, trots att det är choklad jag helst vill ha.

Jag ska tända lite ljus (trots det superfina vädret) och välja ut en riktigt bra film att njuta av i den snart nystädade lägenheten. Trevlig helg på er också! :D

Idag är det sommar på riktigt!

Dag fyra

Jag lyckades ta mig runt Gris igår, against all odds! Men det var helt sinnesjukt hur trött jag var i morse. Jag fick dra mig upp ur sängen trots att klockan var nio när den ringde.

 

Men jag och Sandra skulle genomföra vår undersökning i B-uppsatsen, så jag var illa tvungen. Den gick faktiskt riktigt bra, över förväntan. Men nu är jag ett vrak. Jag ska ta mig en power nap för att sedan komma igång med städningen av lägenheten, den behöver röjas inför helgen.

 

Med GI har det gått bra, trots att allt med mig har varit trött, även motivationen. Men jag har gett mig fan på att jag ska klara det så jag får allt bita ihop ett tag till. Vi hörs senare, nu ska jag drömma om allt gott jag inte får äta...


Dag tre

Denna dag är känd som den svåraste dagen. Och det kan jag skriva under på. Efter att jag tillbringat hela dagen i skolan med B-uppsatsen kände jag för att kasta GI dit pepparn växer! Men då satte vikingen Helga ner foten, så jag skärpte mig.

Jag sitter just nu och smälter middagen och ska strax ge mig ut på promenad med Sofia. Hur jag ska orka är en fråga för sig, Sofia får väl bära mig runt Grisberget...

Emmas sommarwok fyllde min mage idag. Det är inte svårare än att steka kycklingfilé och sedan hälla i en wokblandning och steka ihop. Avsluta med lite soja.


Dag två

Det känns som att min hjärna blivit inslängd i en torktumlare som stått på hela dagen. Jag, Evelina och Brynte har arbetat med redigeringarna till vår hemsida, vilka vi inte är färdiga med än.

Sedan filmade och redigerade vi de gestaltande klippen vi ska ha i B-uppsatsen. Klockan var halv sju när jag och Brynte äntligen kunde gå hem, det är inte sunt att spendera 9,5 timmar i sträck på skolan.

Men jag överlevde, och lagade min GI-mat till min hungerpinade mage. Det blev en Goudafylld kycklingfilé omlindad med bacon med en grekisk sallad till. Mums så gott det var!

Jag skippar promenaden ikväll, är helt enkelt för trött. Jag ska istället sätta mig och läsa min nylånade bok: Bronsåldersmordet. Verkar vara en riktigt spännande bok!

Jag rekommenderar denna rätt till GI-fantasten som ändå vill leva ett lyxigt matliv!


Dag ett

Jahapp, då är man nästan igenom första dagen. Det har faktiskt gått väldigt bra. Oväntat bra. Jag har varit i skolan och skrivit på B-uppsatsen, filmat och redigerat, så jag är rätt trött nu. 

Jag har precis ätit och är sådär lagom mätt. Jag ska smälta maten ett litet tag, sen blir det promenad med Sandra. Kvällen avslutas naturligtvis med Halv åtta hos mig med en kopp hallonte och en goseplutt i knät!

På menyn stod det idag Emmas GI-biffar med sommargrönsaker. Det är en rätt jag starkt rekommenderar, väldigt gott! Du blandar nötfärs med ägg, burkchampinjoner, kebabkrydda, grillkrydda, vitlök och spiskummin.

Sedan steker du det länge på svag värme, det är hemligheten för att de ska hålla ihop och inte bli torra. Till sist lägger du i några skivor ost i stekpannan tills de smälter. Bums upp på biffarna och du har en festmåltid att njuta av!

Sista dagen i frihet

Jag har två tuffa veckor framför mig. Ni som tror att jag ska donera en njure eller amputera ett ben kan pusta ut. Riktigt så illa är det inte, men ni är inte helt ute och cyklar...

Jag ska för sista gången ge GI ett försök. Beach baben inom mig börjar bli lite otålig, så nu jävlar. För att underhålla er på min kolhydratfattiga resa, där jag får behålla båda benen, ska jag varje dag blogga om hur det går. Ärligt talat är det väl mest för min egen skull, lite press är ju aldrig dåligt i såna här lägen.

Så jag rekommenderar starkt att ni besöker min blogg regelbundet under dessa två veckor. Kanske för att se om jag verkligen klarar mitt tusenelfte försök, kanske för att ni hoppas på att få se en bild av skönheten herself eller för att få lite tips för att själva sätta igång.

Naturligtvis kommer jag att lägga upp recept varje dag, jag är ju the master chef! Wish me luck, jag lär behöva det!

För er som tillhör kategorin "Hoppas få se en bild på Emma" kan få njuta av en med en gång ;)


Konstnär för en dag

Ja, ni läste rätt! Jag har äntligen letat upp den där plågade delen av min själ som sägs krävas för vara en framgångsrik konstnär. Så jag kastade mig in i Van Goghs värld rustad med min blyertspenna och suddgummi, och lät Rocky få den stora äran att stå modell! Voilá, vad tycks? :)

Rocky tycks inte uppskatta min nyfunna konstnärliga ådra...

Spännande

Vårens glassigaste test hittar ni här

Skitrolig Valborg

Den stora visaren stod på tolv och den lilla på tre när jag, Anna och VD knackade på hos Simon och Sofia. Det var dags att fira Valborg med pompa och ståt. Trots att det snöade i stort sett hela dagen grillade vi både till lunch och middag. Grillgudarna var med oss denna afton.

Jag hade det så jävla roligt, jag skrattade mig hes. Det är alltid kul att träffa nya roliga människor. Vi sjöng karaoke, spelade Brainstorm och hade det gött. Riktigt gött.
Kåren väntade efter den långa förfesten. Det var helt okej där, men inte i klass med förfesten. 

Bakiskäket idag med André var både trevligt och gott, nu sitter jag här och är sjukt slapp. Det är sjukt hur lätt man kan sega bort en dag som egentligen borde ägnas åt att städa och plugga. Men gårdagen var värt det. Lätt!
Här får ni lite bilder från gårdagen att njuta av ;)

                                                                                              

RSS 2.0