Komsi komsi!

Till alla er som sliter sitt hår, gråter av ilska och slåss av rastlöshet, vill jag ge ett lugnande besked. Bloggen kommer snart igång igen! Den har varit lite passiv de senaste dagarna på grund av att jag legat och gnytt och klagat av feber.

Jag kan säga att det brukar ge mer effekt med en omhändertagande mor hemma, men Rocky gjorde så gott han kunde. Jag är i alla fall på bättringsvägen och räknar med att kunna jobba imorgon kväll. Vilket innebär cirkusskola - wiie!

Alltså. Inom kort kommer roligare bilder, tävlingar, sköna uppdateringar och spännande tips. Tager du denna blogg att älska i nöd och lust?

Midsommar 2011

Som sagt så var det med Kalle och hans familj i Oxsand som jag firade Midsommarafton, och det var kanon! På traditionellt vis dansade vi kring midsommarstången ackompanjerade av dragspel och fiol. Vi åt sillatårta, gick tipspromenad, blev uppätna av myggen, åt ännu mer godsaker från havet och sköljde ner alla aktiviteter med något stärkande från barskåpet.

Med andra ord hade jag en grym kväll. Men orutinerat nog drack jag inget vatten under kvällen, vilket gav mig en hejdundrande baksmälla dagen efter. Men om jag medan jag vred mig i smärtor kunde konstatera att det var värt det... Då var det utan tvekan det.

Jag har tyvärr inga bilder, men havet var fint, sällskapet var fint och jag var fin. Puss på er!

Ändrade planer

Rocky får extra god mat och massa vatten och leksaker utspridda över lägenheten. För jag ska inte ha en lugn midsommar. Inte alls. Jag drar till Oxsand imorgon, så återigen grymt trevlig midsommar på er!

Räven raskar över...inget

Jag vet inte hur jag ska skriva det här utan att jag låter alltför tragisk eller ensam. Jag kommer inte att göra något på Midsommarafton, men det är faktiskt mitt eget val. Jag hade möjligheten att åka till Sandra i Bygdeträsk, något jag verkligen vill. Men det kostar över 700 spänn fram och tillbaka och sammanlagt 15 timmar i buss.

Det är inte riktigt rätt mot Rocky att vara borta så mycket på vardagarna och sen åka bort två dygn. Mitt andra alternativ var att åka till Oxsand som ligger en bit utanför Sundsvall, för att fira med Kalle (även känd som Andrés bästis). Men då återigen så vill jag inte lämna Rocky även på helgen.

Så det har i slutat med att jag stannar hemma. Även om det beslutet tog emot (mest för att jag tycker att Midsommar är årets roligaste högtid) så kommer jag att ha en mysig dag. Jag ska rågosa och leka med världens finaste hela dagen lång. Det är han värd efter långtråkiga vardagar när matte är på jobbet.

Men jag kommer verkligen att sakna att fira med mina fina underbara vänner. Men som mamma säger: "Du får ta igen det och fira desto hårdare nästa år!" Kram på er och hoppas att ni får en fin Midsommar med en massa rävar som raskar över isen!

Midsommar 2009 var tidernas bästa fest! Tack vare underbara människor och en suverän(t stark) bål!

Dikt till Gunilla


Gunilla, även om du i Borås är på vift
Är jag glad över att du med mig nästan är ingift

Jag känner mig alltid så välkommen, utan förvåning
In till er flådiga och lyxiga våning

Visst gillade jag ert hus i Hedared
Men man får, dit man kommer, ta sed

Med din alldeles förtjusande vita fluffvän
och en högteknologisk parabolantenn

har planerna era gått i lås
sedan ni flyttade till Borås

Och du har din lilla oas
tillsammans med din Claes

Jag menar såklart Tofta
Dit ni brukar åka för att softa

Och du håller dig slimmad och fin
Tack vare en träningsmaskin

Ur dig har två barn kommit med ett plopp
En är numera berömd via programmet Fyra bröllop

Ja, så sant som det är skrivet
Du vet hur man njuter av livet.

(Gunilla vann alltså min gissa bok-tävling - grattis!)


Where the action is


Igår var en bra dag. En helsikes stressig dag, men det tycker jag kan vara kul. Jag försökte få tag på ett case som byggt sitt drömhus, men som bara tre veckor efter att huset stod färdigt (och mindre än ett år sedan han fått bygglov) tvingades av kommunen att riva huset, för att E4 skulle gå där.

Problemet var att jag inte fick tag på personen. Efter att, utan resultat, varit hemma hos honom och ringt till honom otaliga gånger, fick jag till slut tag på honom. Han ställde upp och lät mig fota huset med omnejd. Men jag kom inte tillbaka till redaktionen förrän halv fyra, och deadline var fem. Så det blev en snabbredigering, men resultatet blev bra.

Sedan skulle jag på The Eagleskonserten på kvällen, och hade fått veta att vi inte skulle få fota själva, utan koppla in vår utrustning med deras och banda. Jag hade med mig si sådär tio olika sladdar, och fått en snabb introduktion av Kniven på redaktionen.

Men det gick vägen! Jag är verkligen nöjd med min insats som spårare, stresshanterare och tekniker. Men idag blir kvällen betydligt mindre actionfylld. Jag ska sätta på en bra film, köpa en gottepåse och mysa med min lilla älskling.

Här är länken till inslaget:
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_sundsvall?title=tvingas_riva_dromvillan&videoid=1701536

Rockveteranerna imorgon


Ja, det stämmer. Imorgon är det jag som ser The Eagles live. I och för sig gör jag det som TV4-reporter, men det är ändå häftigt att se ett så känt band tillsammans med 17 000 andra personer.

Ledtråd nummer två

I boken utför huvudpersonerna ett antal mord, som man genast förlåter dem för.


Matinspiration

Jag känner mig väldigt motiverad till det mesta nu för tiden. Jobb, litteratur, motion och matlagning. Och jag vill gärna hjälpa dig, kära läsare, som kanske inte är så himla motiverad just nu. Jag har ingen morot att hänga framför näsan på dig eller elektriska stötar som motiverar dig att inte göra fel.

Men jag kan fresta med en bild på en smaskig GI-vänlig måltid som inte alls tog särskilt lång tid att laga. Jag lägger inte ut receptet här, eftersom jag inte gillar att posta långa inlägg. Men om ni ber om det kommer jag snabbt som tusan att skriva ut det i kommentarsfältet eller på facebook.

Grekiska biffar med rostade rotfrukter och fetacréme med soltorkade tomater

Tävling!

Bara för att "spajsa" till bloggen lite drar jag igång en liten tävling. Den kan verka aningens tråkig, men vafan, bättre än ingenting ;)

Jag läser en hysteriskt bra bok nu, som är populär och faktiskt varit det ett tag. Det är en manlig författare.

Det är de ledtrådar ni tävlingssugna får. (För varje dag i max en veckas tid kommer nya ledtrådar. Har ingen gissat rätt under den tiden får ingen potten) Priset för den som gissar vilken bok det handlar om får en kristalliskt vacker, väldigt personligt skriven dikt skräddarsydd för vinnaren. Där kommer jag att ta upp fina minnen, roliga händelser och en och annan pinsamhet. Allt på gnistrande rimprosa!

Kom igen, kämpa på!
(Den som inte gissar är en våldtäktsman...)

Premiär på min nya arbetsplats

Nu puttrar äggen på spisen, de är en härlig ingrediens i måltiden som väntar på att lagas - kokt torsk med äggsås. Jag har gjort min första dag som videoreporter på TV4Nyheterna i Sundsvall och det har gått så bra. Jag gjorde bra ifrån mig, jag har skitkul med mina kollegor och förvånansvärt nog åkte jag inte vilse en enda gång!

Hur som helst. Jag gjorde ett inslag om ett nytt fiskedrag som två Sundsvallsbor har utvecklat, det speciella med det är att det är konstruerat för att inte fastna i botten på sjön. Och jag blev glad när jag fick veta att det finns en chans att rikset använder sig av inslaget till sin 19-sändning.

Jag har inte fått det bekräftat, men gissa någon som kommer att sitta fastnaglad vid nyheterna ikväll. Jag länkar till inslaget här, så kan ni kan spana in min produktion och avgöra om jag duger som Sundsvallsreporter eller inte. Vad ni än säger vet jag att jag gör det.

Puss!

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_sundsvall?title=inga_fler_bottennapp&videoid=1679857

Med stående hår och värkande hjärta

Det finns fortfarande rester av tårar på kinderna och håren på armarna har ännu inte lagt sig till ro. När jag hade läst sista meningen i Mannen som kunde tala med hästar visste jag inte vad jag skulle göra.

Det var en sådan bok som lämnar ett svart hål efter sig. Jag har varit så inne i boken att det har varit en del av mitt liv den senaste veckan. Jag köpte boken på loppis, och ville se om den var lika bra som filmen.

Den var så bra att filmen nu verkar löjlig. Kärleken och det grymma livsödet gestaltades i boken på ett så äkta sätt att jag själv kände mitt hjärta värka. Jag hoppas att jag genom det här tipset kan få någon att läsa boken, den är verkligen värd det.

Heja!

Jag har bättre bloggmotivation än någonsin. Om det beror på att jag känner mig som miss Bradshaw herself eller om jag tror att mina bloggläsare inte klarar sig utan mina klockrena inlägg, vet jag inte. Men en sak vet jag. Jag fullkomligt älskar att jag överhuvud har tid att blogga. Två timmars bussresa varje dag slukar inte längre min klocka och energi.

Så jag tänker att fortsätta blogga om min vardag och hur det går på mitt nya jobb. Som ni vet är det inga existentiella frågor jag behandlar här, men jag hoppas att ni slås till marken av min charm, utstrålning och...självironi ;)

Filmtips

Igår fanns det, liksom ikväll, en hel del bra filmer att välja mellan på tv. Det slutade med att jag tittade på Förhandlaren. Som de flesta kanske vet är jag inget stort fan av thrillers, men jag gav ändå denna en chans. Och det gjorde jag alldeles rätt i. 

Den var spännande och intressant från början till slut. Filmen handlade om en av Chicagopolisens förhandlare (förhandlar med gisslantagare) som blir anklagad för ett mord han inte begått. Då tar han egna gisslan för att få tid nog att ta reda på sanningen.

Det här blir en svår nöt att knäcka för polisen, eftersom förhandlaren vet deras metoder och är beredd att göra vad det krävs för att bli rentvådd.

L. Jackson och Spacey gjorde en grym skådespelarinsats i denna briljanta film.

Den får 4 Emmor av 5. Anledningen till att den inte får full pott är för att den vissa bitar var lite svår att hänga med i. Men det kan bero på att jag tog en kissepaus mitt i filmen (sabla reklamfria SVT). I vilket fall som helst - se den!

Äntligen fredag


Haha, när jag laddade upp bilden upptäckte jag en Rocky som är sugen på att hoppa upp på det, för honom, förbjudna köksbordet. Gullegris!


Jag mår bra, helt enkelt

Jag var förbi mitt nya jobb en sväng och hälsade på mina kollegor och lärde mig den nya redigeringen. Jag var till och med ute en snabbis som chaffis åt en av reportrarna som skulle ta bilder från studenterna. Jag var så glad när jag gick därifrån.

Inte för att jag gick därifrån, förstås, utan för att det kändes så bra. De jag pratade med var så himla trevliga, och arbetsplatsen kändes också spännande. Jag riktigt längtar efter att få komma igång med nyhetsskapandet igen, men jag får vänta tills på måndag.

Imorgon ska jag dit och arbeta i nya redigeringen, och bli kompis med den. Så länge jag inte blir invaderad av en massa vägglöss, så tror jag.. Eller nej. Det kommer trots den risken att bli en väldigt bra sommar.


Någon tyckte att jag skulle ägna mindre tid åt tv och mer tid åt honom...

Det är så roligt att laga mat när man har ett stort, fräscht kök. Jag har skrivit meny ur Hälsokokboken för resten av veckan. Bland annat kommer fiskgratäng med räkor och dill och pinjenötsbiffar med rostade grönskaker och fetacréme att serveras hos fröken Johansson.

Ren jävla skräck

Jag kan inte beskriva den ångest jag kände igår. Det var när jag gick in i mitt sovrum efter en skön dusch på kvällen som hela kroppen utsattes för ett tungt trauma. Jag såg ett kryp på golvet i rummet.

Nu tänker säkert många, "men herregud ett kryp - ta dig i kragen kvinna!". Men vissa av husen kring Nacksta har blivit drabbade av något så vidrigt som vägglöss.  Jag har blivit försäkrad om att ingen lägenhet i mitt hus har blivit drabbat av det, men jag har ändå varit lite nervös.

Så jag ringde till mamma och stortjöt och pratade om att flytta till ett hotell. Jag har hört skräckhistorier om de blodsugande monstren. Men efter att jag skickat bild till mamsen och papsen försäkrade de mig om att det inte var en vägglus, utan en vanlig skalbagge.

Efter en hel del bildgooglande gav jag med mig och sov gott utan mardrömmar om mördarinsekter. Jag är så lättad att det fortfarande snurrar i skallen, jag hade inte pallat sådana problem. Så nu ska jag lägga mig med min spännande bok, nu vet ni vilken det är, och sussa sött.

(tar i en helvetes massa trä - håll er borta från mig!!)


Skalbaggen visade sig vara helt ofarlig.   




Det här blodsugande monstret kommer inte i närheten av mig!!


Ålder? Okänd...

Jag borde vara rastlös. Jag borde klaga på värmen, på all tvätt, på min brist på lokalsinne och en hel dag utan något inplanerat.

Men jag njuter. Jag läser en kanonbok - Mannen som kunde tala med hästar, sitter vid datorn, diskar (det är faktiskt kul att städa i den här fina våningen) och går ut på promenader. Jag låter tv:n stå avstängd, eftersom den slukar så mycket tid.

Jag ser mycket fram emot att börja jobbet (börjar tydligen nästa vecka), men samtidigt verkar jag inte ha något emot ett redigt pensionärsliv heller...

Välkommen in

Jag ska bjuda på en sightseeing i min nya kåk i Sundsvall (en grymt fin stad med gamla fina hus och rik naturmiljö).


Mitt mysiga lilla vardagsrum. Jag har en ganska stor balkong med utsikt över staden - underbart!

This is where the magic happens ;)

Fräscht badrum med fem(!) speglar, en ovanför handfatet och fyra i skåpet på väggen tvärsöver. 

Rocky hittade sitt lilla krypin i tv-bänken.

Vi trivs superbra här, båda två!

Emma is in the building

Äntligen är jag i Sundsvall, där jag ska spendera sommaren. Bilfärden från Piteå gick hur bra som helst. Jag, mamma och pappa hade det trevligt och Rocky låg och vilade och var så duktig.

Mamma och pappa åkte hem tidigare idag, och dagarna i denna superfina stad har vi ägnat åt att kolla upp var TV4Nyheterna ligger, köpt tv, fyllt mitt skafferi och haft det allmänt trevligt.

Jag skulle kunna nämna att vi spelade en hel del plump, men det innebär att jag måste redovisa resultatet - så jag gör inte det... Lägenheten är helt underbar, det känns som att jag bor i Carrie Bradshaws våning i New York. Köket är stort och fräscht, soffan i vardagsrummet är härlig och min breda säng i det stora, ljusa sovrummet är underbar.

Jag ska ta kort de närmaste dagarna och visa hur jag bor, jag ger er bara en snabb uppdatering nu. Och naturligtvis är jag lite nervös inför första dagen på jobbet imorgon, men det vore väl konstigt om jag inte var det...
Vi hörs snart!

RSS 2.0