När familjen blir rivaler

Uppesittarkvällen är en viktig tradition i vår familj. Vi spelar alltid julklappsspelet, klämmer på våra julklappar och äter nykokt julskinka och julgodis. Vi tittar alltid på något roligt program och i år blev det, passade nog, Svensson Svenssonfilmen. (Pappa är ju känd som "Gustav Svensson")

Till julklappsspelet hade jag köpt en vitlöksskalare. Jag tyckte att jag verkligen lyckades i år, vilket visade sig vara sant. Alla kämpade för min present. Mamma hade köpt en fin kökskniv, Andreas en kapsylöppnare i form av ett ölglas och pappa muffinsformar i silikonformar. Tyvärr kunde inte Mikael och Nina vara med, eftersom de numera har en liten tjej att ta hand om.

Det jag egentligen inte vill komma fram till, men nog måste medge är att jag inte vann någonting i leken i år. Vi är alla lika tävlingsinriktade och skriker så fort någon inte slår snabbt nog eller stoppar tärningen för tidigt. Vi körde i 17 minuter, och undan gick det. Trots det blev jag den enda utan paket. Det var mamma som kammade hem två i år.

Men den nykokta skinkan kompenserade paketförlusten, gud så god den var! Den rykte fortfarande när vi skar upp den. Jag lägger upp lite bilder från Uppesittarkvällen hos Johanssons, så att ni förstår hur mysigt jag har det i det gula radhuset i Alingsås!
Kvällens citat bjöd pappa på: "Stenåldern tog inte ut för att stenarna tog slut". Tolka som ni vill :P


Faster Emma!

Jag har äntligen blivit faster! Brorsan Mikael med sin Nina har fått en liten dotter. Jag har ännu bara sett bilder på henne, eftersom inga andra än föräldrarna kommer in på BB. Jag kan dock intyga att hon är en riktig liten gullunge :)

Så fort jag får träffa henne ska jag ta en massa kort att bjuda på. Jag ska bli världens bästa faster!


Årets bästa julbord!

Det var min bror som lagade till årets första och därmed bästa julbord. Jag mamma och pappa satte oss i bilen och körde till Göteborg i snön, med magarna kurrande efter korv och köttbullar och andra läckerheter som är givna på julbordet.

När vi satte oss till bords började vi med världens godaste risgrynsgröt! Jag överdriver inte, riktigt god! (Han erkände dock senare att han inte lagat den från scratch...) När vi låtit den hitta en lämplig plats i magen högg vi in på den riktiga julmaten.

 

Det blev kroppkakor (första gången jag provade - och älskade det), Janssons frestelse, köttbullar, prinskorvar och vörtbröd med julskinka, förstås. Jag trodde jag skulle spricka av all den goda maten och fick inte ner en bit av desserten(!) som var ostkaka.

 

Vi hade det riktigt mysigt hos brorsan, och fick oss en del asgarv, bland annat när pappa mimade till operamusiken och mamma trodde att han fick andnöd xD
Jag bjussar på lite bilder från en helkväll i julens tecken!


Härlig dag!

Idag hade jag en lunchdate med Maria, som jag inte träffat på hur länge som helst. Så det var riktigt kul att ta igen tid. Vi åt på Alingthai, som i gamla tider, och shoppade julklappar. Det var mysigt att strosa runt i stan och kika lite.

Senare mot kvällen var jag bjuden på middag hemma hos Karin, vi skulle även byta julklappar, wiie! Maten var försvinnande god; makaroner med grillade kycklinglår och brunsås. Till efterrätt blev det chokladglass med choklad-och kolasås.

Av Karin fick jag en superfin skål innehållande två apelsiner, dadlar och en stor chokladtomte. Tomten gick dock åt snabbt när vi satte oss för att skratta åt Anna Ankas jul. Jag har även fått upp ögonen för dadlar. Vi hade det så mysigt, Karin och jag, där vi låg i soffan och gosade. Riktigt bra kväll, en sån man mår bra i själen av! Vad har jag gjort för att förtjäna sådana underbara vänner?


Action in Alingsås

Jag har faktiskt hunnit med rätt mycket sen jag kom hem, utan att för det känna mig stressad. Dagen efter min hemkomst fikade jag med Anna och hennes Martin, och följde sedan med dem på bio; luftslottet som sprängdes. Skitbra film!

Jag och Sarah har hunnit med en frusen promenad runt Nolhaga och pratat om ditt och datt, trevligt! Jag fick även en förfestinbjudan, vilken jag bestämt och vänligt tackade ja till. Jag drog med mig Stål-Anna och partyt var ett faktum.

En liten ändring gjordes i kvällens schema dock, jag och Anna begav oss till min brorsas fest istället för hotellet. Det gjorde vi helt rätt i, det var trevligt folk där och världens godaste snittar! Min favorit var den med salami och brieost. Se där, min bror slår mig på åtminstonde en punkt! (MarioKart har han ingen chans i.)

Och idag har jag en riktigt lugn dag. Jag har tagit en långpromenad och njuter av att vara 115 mil bort från allt vad tentor och uppgifter heter. Hoppas ni mår som jag, för då har ni det oförskämt bra! :D

Vi ses!

Äntligen är jag i Alingsås igen, för att fira jul med mina nära och kära :) Det som jag trodde skulle bli en lång och tråkig resa visade sig bli ett litet äventyr. Jag, Sofia och Simon samåkte från Luleå till Stockholm. Vi hade lite knytkalas på planet och hade skoj, som alltid!

Mitt humör sjönk dock när jag fick veta att mitt plan var försenat även i Sthlm. (Det hade varit försenat en timma i Luleå också, men då hade jag ju S&S som sällskap). Som tur var träffade jag Emelie Ahlberg, en kompis från gymnasietiden. Jag följde med henne och Emil till max och slog ihjäl en halvtimma.

När planet väl lyfte fick jag sitta bredvid en full 40-åring. Han var supertrevlig, men satt och stötte på mig hela vägen hem! Han pratade om sitt extremt betydelsefulla chefjobb (tågreperatör), sina skills i salsa och att han var så fruktansvärt gó (ja, han var göteborgare).

Till en början var jag trevlig, men kände sedan för att låtsasläsa, det började bli lite pinsamt att få kommentarer som "Hur sjutton kan du vara singel?" "Med dina ögon kommer du inte gå ensam länge till". Men han var så skarp att han lade märke till min bluff, och frågade efter tio minuters "läsande" varför jag inte vänt blad xD.

I vilket fall som helst är det riktigt skönt att vara hemma! Till er i Norrbotten, vi hörs! Till er i Alingsås, vi ses! :D

Minijulafton!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag inte bloggat på länge. Men det har att göra med stress i skolan och hemresa. Men nu när jag väl är hemma ska jag uppdatera bloggen ofta!

Mitt i all skolstress såg jag ett ljus i mörkret = julklappsbyte och julmys med Sofia och Simon! Först var jag ute och knäppte kort med Dennis på kyrkogården, för att traska vidare i snön till Ankars. Så fort mitt favoritpar öppnade dörren sköljdes jag över av ett härligt lugn.

Det spelades julmusik i bakgrunden och de hade klätt upp sig julfint och tänt massa ljus. Efter julmackan och lite soffmys kunde jag inte vänta längre - jag ville ha..oops ge julklappar! ;)

Ååh, vad mysigt det var! Simon tog på sig tomteluvan och började dela ut fem paket till mig, vad jag fick kan ni se på bilderna under. Jag gav bort Spa lights, som gör att vattnet i badkaret lyser blått.

De hade även gjort sig förtjänta av ett doftkar eller vad jag ska kalla det. Man häller olja som doftar mango i karet och tänder på under, så doftar det gott. Ett ljus som skiftar färg när det brinner fick de också, plus en fotogenlampa.

 
Jag fick göra premiär för spalamporna jag gett till dem!

Bästa julklappen! En alldeles egen krok hos mina vänner :) 


...

Nu sitter jag på skolan och redigerar. Det tog inte mer än två timmar att filma hos André, men jag är ändå helt slut. Om en halvtimme kommer Brynte, så ska vi filma på kyrkogården i jag vet inte hur många minus.

Ibland får man tycka synd om sig själv, och det här är ett sådant tillfälle. Jag vill ligga i min varma sköna säng och läsa Nu är hämndens tid! Jag får helt enkelt kalla fram mitt alterego, vikingen Helga, och få till några bra bilder. Go Emma!

Vitsbehov!

aaah, nu är jag riktigt arg/ledsen/frustrerad/uppgiven. Jag filmade igår till inslaget "hot", vilket tog en bra stund. Men vad händer när jag sätter mig för att redigera? Skiten funkar inte.. Det är något fel på bandet, vilket inte ens tv-läraren kan göra något åt. Så det var bara att bita i det sura äpplet och traska hemåt och fundera på nya idéer.

Jag har dock bestämt mig för att följa min ursprungliga idé - filma på kyrkogården. Brynte är guld värd som ställer upp IGEN efter en hel del omtagningar av olika inslag. Bara så du vet B, så kan du fråga mig när du vill om du behöver en skådespelare! (Vem vet, jag kanske har oanade talanger?^^)

Men inte nog med att jag måste filma "hot" ikväll, jag måste även filma "känsla" också, vilket André är schysst nog att ställa upp på. Vad vore jag utan mina vänner?

Jag hade tänkt köra en "Emma vitsar" bara för att få upp mitt humör, men det står helt still i den skämtsamma delen av hjärnan. Jag tror att min aggressivitet blockar. Men jag lovar att så fort jag får tag på min humor igen ska jag minsann vitsa ordentligt här på bloggen ;)

Fredagsparty och lördagsmys

Jag vet att jag kan vara seg med att uppdatera bloggen, men nu har jag faktiskt ett godtagbart skäl - plugget. Jag har enormt mycket att filma och redigera dessa fyra sista dagar i Piteå och av de dagarna har jag två heldagar (08:00-17:00) med företagsekonomi. Inte roligt.

men roligt var däremot fredagen. Jag, Anna och Sandra började förförfesta hemma hos mig och shottade tequila och laddade. När jag panikletat färdigt efter mitt kårleg drog vi oss mot Ankars och då hade vi fått Malin som sällskap!

Det var hur som helst riktigt kul hos André. Jag säger tre ord: Sugmärkestävling, bordvältare och bongmisslyckande. Ni kan säkert räkna ut att det var en dunderförfest! Kåren var också skoj, riktigt bra musik!





I går hyrde Anna en gubbfilm: Wallander. Jag ville egentligen inte se den, men bjöd ändå in mig själv, på grund av det trevliga sällskapet. Och filmen var faktiskt helt okej! Däremot var de två förlusterna i kortspelet 500 inte lika okej...
Och fan ta dig Anna, för att du fått mig att fastna för Paradise hotel, jag vill inte titta på sån skit!

Julbak!

Jenny Ölunds julskiva gick på högvarv när jag och sju av mina fntatstiska vänner slog oss ner för att julbaka! Brynte var The knäckmaster och gjorde dem alldeles perfekta! Jag själv satt och pysslade med mandelmassa och nougat. Jag försökte mig på lite pepparkaksbak, men jag blev så hånad av de andra att jag snabbt lade ner det!

 

Simon, Sofia, Sandra och Anna stod för pepparkakorna, och de gjorde ett alldeles lysande arbete! André och Julia var lite allt i allo ^^. När vårt slit sedan resulterat i fulla skålar satte vi oss ned med glögg för att njuta av läckerheterna. Naturligtvis stod Sunes jul på schemat!

 

I vilket fall som helst väldigt mysigt! Här kommer lite bilder, enjoy ;)


Tomtemor herself!


Julle rullar för fulla muggar!

Vi hade en rockare med oss i gänget!

Sofia "Mustafa" Kervefelt

Knäckmaster aka vimmelfotograf

Sandra gjorde nästan lika snygga pepparkakor som jag ;)

Simon offrade sig för gänget - provsmakade, men överlevde.

Min (till höger) har ju lite mer personlighet än den klonade perfekta stjärnan..

Annas... ja, ni kan nog lista ut vad hon försökte efterlikna..

En av mina massproducerade mandelmassa- och nougatgodisar.

Lite solbrända gubbar :P

Belöning för mödan!


"Nu jävlar Anna!"

Jag pratar ofta i sömnen, och kan även gå runt när jag är på det humöret. Jag har exempelvis satt mig upp i sängen och skällt på Sandra i sömnen när hon sov över här. Jag har också plockat ner en plansch och kraschat en tavla. Och jag var på strögarhumör även inatt.

Jag vaknade av att jag ropade skithögt och argt "Nu jävlar Anna! Fan ta dig!". Jag stod en stund och funderade, för jag förstod inte varför jag stod i min säng och vispade vilt med armarna. Men jag kommer ihåg exakt vad jag drömde.

Det var Anna, Dennis och Annas lillasyrra Lisa. De var hemma hos mig och hade fått reda på att jag hatade en kändis (kommer inte ihåg vilken) och så ville de, för att jävlas, sätta upp den i mitt tak ovanför sängen. Men då var de tvungna att riva ner de andra, Persbrandt och massa fler.

De råkade i alla fall riva dem i kanterna, varpå jag blev skitförbannad och sprang och började slå dem. Det slutade med att min tegelsten till bok (av Stephen King) gick itu. Jag stod och bråkade med Lisa, och duckade när hon kastade glasflaskor på mig.

 

Jag var tvungen att dela med mig att drömmen, för den kändes så sjukt konstig. Jag var verkligen skitförbannad och det var krig! Jag var så arg att jag grät i sömnen. Min Persbrandtplansch gick ju sönder! Så, Anna, ska vi göra fred? Friends!


Emma vitsar...

Jag kom inte så långt med mina vitsarinlägg. Men jag har faktiskt fått klagomål på bristen av Emma-skämt, så here we go!

Vilket köksredskap är det mest aggressiva?


Stekpannan - den fräser åt dig!

Jag kan riktigt höra skratten mullra framför datorer i både Alingsås och Piteå. Men för att riktigt gardera mig ska jag dra mitt andra trumfkort med en gång!


Vilken är en hotellstäderskas vanligaste svordom?


Oh sheet!

Och kom ihåg nu, att vissa skämt snor jag från mina halvroliga vänner, men dessa två... Mina mästerverk! ;)


Tröttis

Lite smårörigt brukar det vara hos de flesta stundenter, som vanligtvis inte älskar att diska. Men nu ser min lägenhet verkligen ut som ett bombnedslag. Jag borde ta tag i det ikväll, eftersom jag ska ha hit sju stycken julbakssugna gäster imorgon.

Men saken är den att jag är utmattad. Jag kunde inte somna förrän 02:30 i natt och jag gick upp 07:00... Jag har haft lektion till 17:00 och varit på en, dock rolig, fotoutställning.

 

Det är superfotograferna Anna, dubbelSandra, Angelica och Tina, som var mina favoritfotografer. Och eftersom jag var motiv för Bryntes foton, ville jag vara först på plats. Så för er som såg hennes bilder, och tyckte att modellen var något alldeles extra, kan ni vända er till fotografen, och eventuellt få ett telefonnummer ;) 


Helg!

Fredag: Jag blev bjuden på middag hemma hos Sofia och Simon; chokladkryddad lasagne! Åh, vad gott det var! Sen blev det Idolmys och Karaoke :) Jag har inte så mycket att säga om det mer än att det var myspysigt!
  
"I got a feeling" av Black eyed peas blev min sånginsats!

Ser ni gubben som visade sig i maten! Riktigt creepy, han ser ju inte snäll ut direkt :P


Lördag: Party stod på schemat och jag hade riktigt skoj, trots att jag inte var på husfesten särskilt länge. Men det är som alltid, förfesten är alltid roligast! Jag har inte så mycket att tillägga i text, så jag låter bilderna tala istället :)


Julkalender = godkänd

Jag är alltid väldigt förväntansfull inför årets julkalender, jag har ännu inte tappat hoppet på en i klass med Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul. Jag fullkomligt avskydde förra årets julkalender, Skägget i brevlådan, den sög getpung!

Men nu har det årliga julprogrammet tagit en liten revansch, jag tycker att Supersnälla Silversara och Stålhenrik är helt okej! Från och med nu kommer min väckarklocka att ringa klockan 07:00 varje vardagsmorgon, så att jag med trötta ögon kan få njuta av lite jultelevision!

Inte i klass med Mysteriet på Greveholm - men håller måttet!


RSS 2.0