Ett gott skratt

Ikväll har jag fått mig många hederliga kramp-i-magen-gapflabb. Jag tänkte dela med mig av dessa roliga klippen, så att ni kan skratta er till en sex-pack ;)

 


Vilken middagsgäst!

Vanessa har nyss brummat iväg i bilen med det svaga helljuset. Vi har haft det supertrevligt som dom skulle sagt i Halv åtta hos mig. Skulle jag haft en Moraklocka i vänstra hörnet istället för katt-trädet, skulle den klingat sex gånger när Vanessa klev över min tröskel. Och i händerna hade hon ett lyxigt italienskt vin.

Emmas specialare (den pesto-och ostfyllda kycklingen) föll gästen i smaken. Det var skoj att umgås utanför skolan, jag har kommit på att Vanessa faktiskt är den som förstår min humor bäst av mina norrlandsvänner. Naturligtvis tittade vi på Halv åtta hos mig och massa roliga klipp på Youtube.

Så: Tack Vanessa för att du var ett sådant trevligt sällskap för lilla Rocky och mig :)


En oas i pluggträsket



Mina kära älskade underbara vänner Sofia och Simon är just nu och glassar i Thailand och var så gulliga att de lämnade lägenhetsnyckeln i min vård, så att jag skulle kunna bada hur ofta jag ville!

Det var ett erbjudande jag med glädje tackade ja till, så idag traskade jag till Ankars och tog mig en härligt bad! Kanske lite väl härligt, för efter det ville jag bara krypa ner under täcket och gosa. Men mitt alterego - vikingen Helga - sa genast ifrån, så jag har istället pluggat hela förbannade dagen inför tentan imorgon. Fatta vad jag ska fira när allt pluggande för dessa kurser är över. Halleluja!

Hallå där, turisterna i paradiset! Om ni läser detta, hoppas jag att ni har det ljuvligt! Det är ni värda :)


Rocky säger hej!

Jag är så jävla less på att pluggande nu. Jag vill bara ha sommar, sol, bad, glass, Grekland. Eftersom jag är en sån pessimist idag, låter jag Rocky stå för lite gulliga bilder :)

Världens finaste!

Back on track

Efter att precis ha kommit tillbaka från den klassiska 5-kilometaren på Gris känner jag att jag är tillbaka på banan. Jag är inne på dag tre i mitt never ending GI-ande, och det går faktiskt bra. Jag gillar att promenera i skogen med någon härlig person vid min sida att babbla med, den här gången var det Sofia, inte fy skam.

Så nu sitter jag alltså här på min numera katthåriga datorstol och mår bra. Jag är härligt matt i kroppen och ska lägga mig tidigt efter Halv åtta hos mig (tack internet!) och en kopp hallonte. So long! :)

SMASK 2010

I fredags gick SMASK av stapeln, Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest. Det var riktigt bra! Jag hade Sandra som kvällens date, och vi satt på "V.I.P-balkongen" som vissa kallade det. För er som inte vet är tävlingen en slags Melodifestival för musikhögskolan i Piteå, Malmö, Göteborg, Stockholm, Ingesund och Örebro. Finalen kommer att hållas i Göteborg i år.

Det var alltså vår delfinal i fredags, och vi skickade vidare två bidrag: Gädd Jihad och Män i trikå. Efter den dunderroliga underhållningen traskade jag och Sandra mot Max för att äta. Sen bar det av mot Bäckgatan för att göra en lugn kväll med kortspel :)

Eftersom min luftmadrass var utlånad till fröken Jensen fick jag och Sandra knöka ihop oss i min 90-säng. Det gick rätt bra för mig som låg innerst, hur det var med Sandra vågar jag inte fråga :P. Det var riktigt skönt med en lugn kväll, och trevligt med Sandra som sällskap :)


Mingel i pausen

"Gädd Jihad"

Män i trikå - K-A.M, en av mina favoriter!


Halv åtta hos mig

Det var Anna som skulle avnjuta en god måltid hos mig i sann Halv åtta hos mig-stil. Det var min födelsedagspresent till henne (förutom Hovets tårta som jag bakade dagen innan hennes stora dag.)

Torsdagens meny:
Förrätt: Lyxig räkcocktail i eleganta vinglas
Varmrätt: Pestofylld kycklingfilé lindad med bacon. Serveras med kantarellsås på en bädd av jasminris och exotisk sallad.
Efterrätt: Hallonfrestelse omringad av luftiga maränger och varma skogshallon.

Och kvällen blev en succé. Vi skrattade skvallrade och bara umgicks, det gör vi alldeles för sällan. Vi kikade på kvällens Halv åtta hos mig-program på datorn, och det kan ha varit det roligaste avsnittet någonsin. Mysig kväll :)


Anna (Rigmor) var en tacksam gäst! xD

Varmrätten fick bra beröm

Efterrätten likaså :)


En afton med Alice

Jag har nyss kommit hem från ett roligt biobesök. Det var Alice i Underlandet jag avnjöt. Gud så bra den var, jag förstår verkligen inte de som hackar ner på den. Det är en film jag tänker köpa när den kommer ut. Så den tipsar jag starkt om! Framför allt i 3D, riktigt häftig :)

Jag ska lägga mig rätt snart, har mycket att göra imorgon. Jag har två böcker att läsa inför ett litteraturseminarium jag ska ha i helgen, storstäda, handla och laga mat inför min kväll i sann halv åtta-anda. Det är Anna, födelsedagsbarnet sen en vecka tillbaka, som får åtnjuta denna kalasmåltid. Rapportering om hur det gick får ni i dagarna :)


Lyd mitt råd - se filmen!

Äntligen i mål

Gud vad skönt! Jag och Brynte har äntligen lämnat in vårt grävprojekt om djurskyddet i Norrbotten. Och jag måste säga att jag faktiskt är nöjd över de många hårt slitande veckor vi arbetat med detta. Eloge till oss!

 

Ikväll ska jag inte göra något vettigt. Jag ska bara läsa New moon och njuta av en kvälls ledighet. Imorgon ska jag ta tag i tvätt och städning och annat tråkigt som inte borde höra en trött student till. Men för nu önskar jag och Rocky er en lika bra kväll som vi ska se till att ha :)


Tredje gången gillt

Nu ska Emma-den-karaktärslösa göra ett nytt försök. Jag ska under två veckor (med en dag som undantag = Annas födelsedagsmiddag) vara superduktig och gå på GI - South beachdieten. Jag ska även under dessa två veckor promenera varenda dag. Så om ni är promenadsugna - ring mig!

Om ni undrar var jag helt plötsligt fått denna berslutsamhet ifrån, kan jag berätta att det är Greklandsresan jag just bokat. I sommar ska jag officiellt bli Beach babe 2010 ;)

"Före-bild" ;)


Ajfan...

Jag ska skriva ett snabbt inlägg. Jag mår verkligen skit... Jag har ont i halsen, feber, öm i hela kroppen och när jag vaknade idag hade jag inte bara ont i nacken utan i båda handlederna också :S

Värre än så här kan det inte bli. Men jag tackar min älskade Rocky, han gör livet just nu lite mer uthärdligt. Om man nu kan kalla detta för liv... Hoppas ni har det bättre än jag.

Tack världens bästa Rocky för att du är så fin!


Go to hell, förkylning

Kvällen började så kasst... Jag mådde riktigt dåligt, kände verkligen förkylningen lura på min axel, väntandes på att anfalla mig. Men en Echinacea varannan timme tillsammans med en Ipren lyckades skrämma bort det snuvande monstret. Än så länge...

Jag mår så bra just nu. Vattenkokaren gjorde precis klart för mig att vattnet är varmt nog. Så jag ska göra mig en kopp härligt varmt te, gosa ner mig i min fåtölj med favoritfilten runt mina axlar och favoritRocky i knät :) Klockan åtta börjar nämligen "Dating in the dark" som jag tror kommer att vara väldigt intressant.

Sen blir det läsning i världens bästa bokserie - Twilight. Jag ska för första gången i mitt liv öppna tredje boken och se vad den har att bjuda på, I can't wait!


Nedräkningen startad...

...och den kommer att hålla på i exakt 6 månader. För då åker jag och Jenny till Grekland! Vi har bokat en enrumslägenhet på hotellet Daisy i Rethymnon, staden jag och Emelie åkte till 2007.

Vi bokade resan idag, och jag går konstant runt med lyckliga fjärilar i magen. Jag åkte ingenstans förra sommaren, och vill så sjukligt gärna ut och resa i sommar. Det kommer inte att gå en dag utan att jag går in på Apollo och kollar in hotellet och njuter i förväg!

Avundsjuk - någon?


Melodifestival med klös

Schlagergänget minus Dennis och Sandra samlades hos Sofia och Simon i lördags för att som vanligt bråka om vilken låt som borde gå vidare i Melodifestivalen. Jag tycker att det är helknäppt att inte bidrag nummer fyra gick vidare, Thursdays med Lovestoned. Jag tyckte även att bidrag nummer 3, Human Frontier med Neo, skulle gå direkt till globen, istället för till andra chansen. Jag röstade på båda...

Men stämningen var på topp trots våra skilda meningar, och vi avancerade mot karaokemaskinen. Jag inledde skönsången med min version av Holding out for a hero av Bonnie Tyler. Anna gjorde även en fräsig version av en hårdrockslåt jag inte kan namnet på. Sofias mamma var och hälsade på, en mycket trevlig prick :) Och efter massa sång och annat skoj var det dags för två tröttna pensionärer-i-förtid att traska hemåt.
Tack Sofia och Simon, lika trevligt som alltid!



Bästa bidraget i årets melodifestival!

Roadtrip till träsket

Äntligen var det fredag, och vi tryckte in oss i Emelies volvo och rullade mot Bygdeträsk, Sandras hemtrakter. Min första reaktion var en förvåning över att det fanns både el och toalett inne. (Fast elen visade sig försvinna under kvällen). I en by med ett namn som slutar på "träsk" hade jag inte väntat mig mycket mer än en liten röd koja.

Men det var superfint! Och lika fint satt middagen Sandra lagat ihop till oss, en supergod kycklingrätt med ris. När vi tagit till oss av den goda maten fick Sandra öppna vår present - presentkort på en helkroppsmassage, vilken hon blev glad för.

Hennes barndomskompisar kom också förbi för att säga hej, några var faktiskt riktigt trevliga! Och sist, men absolut inte minst, badade vi badtunna. I massa minusgrader satt jag, Anna och Dennis i en härligt kokande gryta. Det varma vattnet skickade rökmoln upp i den nattsvarta himlen. Myspys!

Sandra, tack för ett mycket trevligt förstabesök!


Vägen hem kändes lång, och vi var inte särskilt pigga...

En helg med mamma

Förra fredagen var det mamma som pressade in sin resväska i min redan överfulla garderob. Det var riktigt trevligt att få besök av familjens överhuvud :) Vi hade timat in tiden bra, jag hade ingen skola what so ever, helt ledig!

Så vi hann med riktigt mycket. Bland annat myskväll med 5 timmar och 11 minuter Tracys hämnd, laserdome (gissa vem som vann alla tre spelen?!), en enormt mättande lunch på Thai garden, shoppa datorskrivare och dammsugare, göra leksaker till Rocky, baka semlor till söndagsfika och mycket mycket mer.

Som ni säkert förstått hade vi en riktigt trevlig helg, med mycket action och promenerande. Mamma stod för underhållningen; hon hade bokat hemresan 22 mars istället för februari! Hahaha, jag trodde att jag skulle dö, hon hade panik. Till slut fick hon tag på flygbolaget, så att hon kunde boka om resan.

Men det var tur att det hände, hon var tvungen att stanna en extra dag, vilket gav oss tid att hinna med det vi inte annars skulle hinna.

Bildbevis på mammas insats i Laserdome


RSS 2.0