Grävande korthaj

Dagens lektion blev som jag förutspått, fast mer intensiv och definitivt roligare än jag trott! Tack vare den känner jag nu att jag verkligen är på rätt spår i min utbildning. Ibland behöver man sådana där motivationskickar, istället för föreläsare som inleder dagen med att berätta hur enormt hopplös branschen är och att vi borde ge upp med en gång.

 

Efter lektionen hade jag och Sandra planerat att promenera på Gris, men det blev istället promenad till Coop där vi handlade varor som skulle få alla GI-trogna att få kalla kårar. Men det var det värt, vi hade det grymt skoj. Vi spelade det berömda 500Superpoker, Chicago och Stress. Det sistnämnda spelet fick oss att sitta och skrika och dunka i bordet som två galningar.

Jag lite orolig för Rocky, men som den tuffing han är ville han hellre vara med i spelet än att gömma sig under sängen. Kan man vara mer förälskad i någon än jag är i lillgubben?

(Jag står fast vid mitt löfte om fler foton, de kommer under helgen, I promise!) 


Onsdag med mys

Idag hade vi Håkan Svensson som föreläsare. Ni vet frilansaren som vunnit guldspaden för sitt radiogräv. Det var faktiskt riktigt intressant att lyssna på honom och jag har blivit motiverad inför den här kursen - Källor. Imorgon ska vi kartläga var sin person, alltså ta reda på allt som finns att veta om den - allt från skostorlek till betyg. Det kommer nog att bli en intensiv, men rolig dag.

Efter föreläsningen styrde jag och Anna stegen för sista gången mot ICA supermarket, som ska läggas ned :( Vi fortsatte sen till ICA kvantum, som hade fler varor. Vi kom ut med fyra tunga kassar, och eftersom det i princip var snöstorm blev det taxi. Vardagslyx som studenter egentligen inte har råd med. 

Vi lagade med gemensamma krafter en skitgod middag bestående av grillad kycklingklubba med kantarellröra och sallad. Nu har jag precis kommit ner från fjärde våningen där Julia och Dennis också befunnit sig. Vi har sett på Paranormal activity, som var sådär lagom läskig, och spelat Plump och Elimination. En riktig myskväll med andra ord!


2 down, 12 to go!

Nu har jag strax avslutat min andra dag på GI, och det går förvånandsvärt enkelt. Kanske för att jag motiverat mig själv så länge nu, eller för att det blivit något av en tävling. Jag är ju tävlingsmänniskan nummer ett! Jag har precis varit ute på promenad med Malin och Esra och ska, med gott samvete, sätta mig med min bok.

 

Jag har också blivit lite av en lyxtant, jag har köpt Cliniques hudvårdsprodukter. De var inte billiga, det kan jag lova, men de har verkligen gett resultat efter bara en dag! Brynte köpte också ett kit när vi var ute och shoppade igår, så nu kommer vi att glänsa ikapp med vår rena hy!

 

Jag kan också lova er att jag ska bli duktigare på att fota och lägga upp bilder. Så fort kameran är fulladdad drar jag ut på ett fotomission. Då ska ni få se min nya frilla ;)


GI-Jesus

Då var det dags att sätta igång igen. Det är naturligtvis South beach-dieten jag pratar om. GI-dieten då man ska köra stenhårt på inga kolhydrater i fjorton dagars tid, för att sedan gå över till fullkornprodukter.

Jag vet att det funkar, eftersom jag höll på med det i somras, då jag gick ner en himla massa. Många av de kilona har smugit sig tillbaka under julen, men nu ska de skrämmas bort igen! Jag har blivit något av en GI-Jesus, som jag predikar om metoden. Pappa har precis avslutat de två första veckorna, vilket har gett tydligt resultat.

Min kompis Anna lånade boken, och fick även med sig sig sina föräldrar på spåret. Nu har även Pite-Anna fått nys om det, och avverkat första veckan. Sandra, Brynte, Sofia och jag börjar våra två veckor imorgon. Det känns obeskrivligt skönt att komma igång igen, att äta nyttigt och promenera på Gris. Jag var ju så duktig där ett tag.

Så kom igen nu, vill ni inte joina oss, kan ni i alla fall heja på och ge oss en ryggdunk eller två!

Nu är det dags att bli en promenadglad GI-are igen ;)


En riktig utmaning...

I fredags gjorde jag premiär på Pites nya nattklubb, Challenge. Jag blev glatt överraskad över den stora ytan, de mysiga sofforna och hela stämningen. Jag, som troligtvis är den sista Kalles-sympatisören, har faktiskt gått över på Challenges sida! (Jag ska sno bilder från Anna sen, min kamera hade slut på batterier...)

När jag skrev det här igår knackade det på dörren, och där stod Julia med kvarlevorna av en flaska vitt och en flaska rött. Vi gjorde slut på resterna medan vi spelade kort och delade med oss av våra äventyr vi varit med om i våra liv ;) Det var en mysig överraskning!

Nu har jag precis kommit tillbaka från Brynte och Josse, och har därför inte hunnit med städningen och tvättningen som jag planerat för dagen. Men jag skiter i det ikväll eftersom jag är ledig imorgon. Därför tänker jag, med gott samvete, sätta mig med min bok Liseys berättelse av Stephen King, och invänta söndagsfikat hos Anna. Ha en mysig kväll ni också :)


Tisdagsparty!

Dagen var en katastrof. Det var inget speciellt som hände, utan mina endorfiner hade helt enkelt tagit semester för dagen. Men jag kände inte för att sitta hemma och deppa och tvångskrama en bussugen katt. Jag bestämde mig för att ta ledigt från den hårt slitande studenten Emma och hoppa in i livsnjutaren Emmas liv.

Jag begav mig mot Ankars, och hoppades att bli uppmuntrad av Sofia och Simons festliga sällskap. Eftersom Sofia är en lika hårt slitande student som jag blev det bad för mig, medan hon pluggade. När jag njutit av de varma bubblorna bestäme vi oss för att vi var värda lite Småstjärnorna som hon har inspelat på en VHS från Gudvetnär!

Efter badet och gulliga mimande barn var mitt humör på topp, endorfinerna hade släktträff! Vi tog oss var sin grogg och plockade fram sanning och konsekvensleken och avslöjade ett och annat för varandra. Åh, så bra jag mådde efter kvällen med den bästa!


3D-premiär!


Äntligen! Jag älskade Avatar första gången jag såg den och ikväll ska jag se den på 3D. Jag har aldrig sett en film på 3D, men hört att det ska vara skithäftigt, även lite läskigt. Men med två så starka karlar som Simon och Dennis vid min sida kommer jag att känna mig trygg!

men nu blir det diska av, om jag ska få njuta av filmen med gott samvete :)

 

Världens bästa Rocky!

Tjoho! Nu är Rocky och jag här för att säga hej igen och bevisa att det inte finns någon annan misse som är lika söt som busfröet himself. Enjoy :)

Världens bästa mamma!


Hurra hurra hurra! Idag fyller min favoritmamma 53 år! :D Dagen till ära har jag slängt ihop ett litet rim :) Ha en riktigt bra dag nu!

Mamma, du är riktigt unik,
du är en sådan som kan koka en soppa på en spik

Behöver någon hjälp ställer du alltid upp,
bara det inte är morgon, då är du ingen tupp

Du får många att må så bra,
Förutom pappa som fick en skiva med spa

Du ska veta att vi oss om dig bry
trots att vi skojar om Säby

Du gillar thailändsk mat
även om du av det blir röd som en tomat

Av alla dina syskon, en heter Kjell
är du den som är mest speciell!

Jag älskar dig! 


Busfröet Rocky

Jag är kär. Jag fick hem lilla Rocky igår, och jag är upp över öronen förälskad i honom. Han är en tretton veckor gammal tuffing. I bilen på väg hem från Luleå pep han hjärtskärande eftersom han skiljdes från sina syskon. Men så fort han kom in i min lägenhet började han utforska varenda vrå av den och leka och skutta.

Det har verkligen klickat mellan oss två. Igår kväll kröp han nyfiket upp på mitt täcke där jag låg och läste, för att leka med min bok. När jag sedan släckte för att sova kurade han in sig mellan mig och väggen, och somnade. Förlåt alla mina vänner, men jag har en ny bästis!

Jag ska lägga upp lite bilder från mitt lilla busfrö!

(Sighsten blev såld innan jag hann få honom, därför fick jag Rocky istället)




Han brukar gå omkring med sin favoritleksak! :)





 


Quentins mästerverk


Jag har precis kommit från Malin, där vi satt uppkrupna i soffan och tittade på Inglorious basterds. Ni som är mina trognaste bloggläsare vet att jag redan sett den, men för Malin var den premiär. Den filmen är, trots att den är mycket bättre på bio, otroligt bra. Quentin has done it again!

Nu ska jag slipa på mina alster inför en examinerande visning imorgon i Bildjournalistik i tv. Jag är lite nervös, men känner mig i stort sett redo att bli sågad till fotknölarna eller hissad till hustaken. (Jag hoppas dock på det sistnämnda..)

 

Natti natti på er! :)


Tunnelljus och äckelfilm

Nu sitter jag på skolan och redigerar, och har precis fått syn på ljuset i tunneln. Jag hade tekniska problem med redigeringen i ett inslag innan jag åkte hem för julen, och nu har jag fått hjälp med det. Jag redigerar för fulla muggar, och njuter av insikten att jag troligtvis kommer att ha något att visa upp på måndag. (ta i trä, för fan!)

Och igår tittade jag på Brüno. Jag hade stora förhoppningar om den filmen, eftersom jag älskar Borat. Tyvärr blev jag väldigt besviken. Jag är absolut inte känslig, men jag tyckte att filmen bara var vidrig och överdriven. Vissa delar satt jag faktiskt och skrattade rejält, men det vägde inte upp stunderna jag satt med ett äcklat uttryck. Så om ni har funderat på att se den - gör det inte! Slöseri med pengar och framför allt tid.

Pitebo igen!

Jag måste säga att det känns riktigt bra att vara Pitebo igen. Att jag har bra vänner har jag redan konstaterat i ett tidigare inlägg, men det är även andra saker som spelar in. Bland annat det underbara kalla vintervädret som ger rosor på kinderna och gulligt röda näsor.

Jag åkte mot Landvetter 04:45. Jag åkte så tidigt av två anledningar. Dels att jag kunde åka med pappa, som åkte vidare till jobbet efter flygplatsen, men också för att jag älskar flygplansfrukost. Och eftersom båda mina plan avgick tidigt fick jag flygfrukost x 2!

Resan gick som på räls. Det var så få personer på båda planen att jag inte hade någon granne, vilket passade mig perfekt. Jag läser en skitbra bok nu, och den som skulle vågat störa mig när huvudpersonen riskerade att bli avrättad hade inte överlevt resan!

Nu sitter jag i min mysiga (men skitkalla, jag hade stängt av elementen innan jag åkte) lägenhet, och tittar på Let´s dance med ett halvt öga. Sen väntar en skitvarm mysig dusch, för att krypa ner i sängen och somna som Törnrosa! (Jag tror dock inte att jag blir väckt lika behagligt som henne...)


Med -27 grader är det lätt att ett och annat fryser fast, Brynte till exempel xD

Rumskamrat på ingång

Jag har alltid velat ha en liten misse, men pappa är inte särskilt förtjust i dem, så det har inte blivit av. Men nu jäklar ska jag få en gullig liten kompis. Det är genom Vanessa jag kommit i kontakt med missen. Hon är med och arbetar för att katter ska få hem, och slippa gå ute och frysa i kylan.

Så lilla Sighsten är en omplaceringskatt, som på grund av bråk med ägarens hund måste flytta. Jag ska vara stödhem åt honom tills han blir adopterad. Vi ska ha det så mysigt jag och han! :)

Om ni är sugna på att vara stödhem eller akuthem kan ni läsa mer om det på www.kattinorr.se ni gör en fin insats samtidigt som ni får en gosig kamrat!

Sex månader gamla Sighsten, som förhoppningsvis kan flytta in hos mig på tisdag!


Tack alla ni!

Jag är lite blödigt just nu, jag tror att det är för att jag varit ifrån Piteå så pass länge nu. Men jag vill från hjärtat tacka mina norrlandsvänner för att ni är så jävla underbara. Bättre vänner än er kan man fanimej inte ha. När jag ser er nästa gång ska jag ge er var sin stor, varm bamsekram.

Jag vill dela med mig av några kärleksbrev jag fått, som värmer i hjärtat ;) Som ett litet bevis på att jag har oförskämt bra vänner! :)

Vanessas hyllningsrim till Emma
Att komma till skolan när Emma är där

Ja, den känslan är nästan bättre än att vara kär.


Hon får mig att skratta, hon får mig att le

Jubel och hyllningar, Emma, dra ett till om jag får be!


Alla vill vi hennes skämt höra

även om jag bodde i Japan, skulle jag dit köra.


För en dag utan Emma

 - Nä, då känner jag mig inte hemma.


Jag skrattar och gråter,

men jag henne alltid förlåter


När hon kallar mig bitterfitta,

jag ändå alltid bredvid henne vill sitta.


Kärleksbrev till Ähmma från Brynte

Det var en gång en flicka

med ovanligt svår hicka


Hon hade problem med dricka

även från bordet hon det slicka


Flickans ovanliga namn var Emma

hon var ensam om det där hemma


Som lån hade hon en hel stor femma

den tjänade hon genom att slemma.


En dag träffade hon någon som inga andra

Emma fick världens bästa vän, Sandra

 
Rim till Emma från Anna
Min vän Emma är vinterns egen gudinna
med en förkärlek för kyla och snö
hon tävlar i allt och måste alltid vinna
en förlust för henne är värre än att dö.

På varje fest spelar hon Arvingarnas Eloise
för dansbansmusik är Emmas melodi
av drömprinsar tar Persbrandt alla pris
Emma gillar gubbar som snart pensionärer ska bli.

Emmas humor är minst sagt speciell
med ordvitsar, loser sneezes och knas
ärligt talat skrattar man mest för att vara snäll
men ett garv tycker Emma alltid är kalas

Det må låta som att Emma är en jobbig prick
med sin udda humor och vedervärdiga musik
men jag önskar att alla en lika fin vän fick
för just hennes egenheter gör henne bra och unik.


Bloggens jullov

Det är inte bara hårt slitande stundenter som får jullov, utan en och annan blogg är också värd lite julledighet. Inte ens på självaste julafton vaknade den till för att önska alla en god jul, men den sov ju så jävla gött.

Jag har helt enkelt haft så sjukt mycket att göra när jag varit hemma. Jag har umgåtts med mina underbara vänner och min lika underbara familj. Jag har också hunnit med att jobba en hel del, så när lönebeskedet kommer blir det jag som lägger kortet i baren ;)

Jag orkar inte lägga upp en massa bilder från allt jag hittat på, ni får helt enkelt lite på mitt ord när jag säger att jag haft ett jävligt bra lov i Alingsås. Vissa människor mår man bra i själen av.

RSS 2.0