Pluggpunkt

Nu har jag precis lämnat in hemtentan, gud så skönt. Den var inte alls rolig, och jag tror att jag kommer att få komplettera vissa delar. Men det känns ändå skönt att ha fått färdigt den i tid.

Ikväll ska jag se till att ha det riktigt roligt. Det är den stora Halloweenfesten på kåren, det är nu alla är superseriösa. Jag ska inte avslöja vem jag ska vara utklädd till, men om ni håller ögonen på bloggen under morgondagen kommer er nyfikenhet att stillas.

Efterlyser pirr

Allt kommer på en gång, privat och i skolan. Jag går omkring med konstant ångest och känner inte lust till någonting. Jag har kommit på att jag inte tokskrattar sådär underbart längre. Det där pirret i magen som jag brukar gå omkring med är nu en stilla klump. 

Något väldigt positivt kan dock hända nästa vecka. Jag vill inte berätta vad det är, ifall det skiter sig. Men om det går bra kommer jag att skrika ut det på bloggen, så håll er uppdaterade.
Jag hoppas att det mesta kommer att lösa sig snart och att tröttheten ger med sig. Så jag väntar tålmodigt på att pirret intar sin rätta plats igen.

Jag hoppas att det är fint där du är

Jag har haft en litet blogguppehåll, och blev glatt överraskad över att det ogillas av några. Jag har haft väldigt mycket i huvudet. En fin person har gått bort, det gör mig så jävla ont. Och det gör mig så jävla ont att se hans anhöriga gå igenom något så ofattbart tungt. 

Jag kan inte förstå orättvisan i det som hänt, hur en person som sprider så mycket glädje var tvungen att försvinna. Men jag är övertygad om att han har det bra någonstans. En sådan person försvinner inte, han går vidare ut på nya äventyr.

Vila i frid, vännen.

Maximal otur

Naturligtvis kom skiten tillbaka. Läkarräkningen uppe i 670 kronor.














Satan...

Utvärdering av helgen

Jag skulle faktiskt vilja säga att jag haft en härlig helg, trots det missöde jag skrivit om i ett tidigare inlägg. I fredags hade jag en myskväll för mig själv. Något jag längtat mycket efter, då det känts som att hela mitt liv kretsat kring plugget den senaste tiden. Så jag lagade god mat, smackade på en bra film och bara kopplade av. En välbehövlig kväll.
På lördagsmorgonen var det inte lika trevligt, det var då jag vaknade som Michelingubbens lillasyster. Men det löste sig ganska snabbt, och jag lyckades få till en mysig kväll även här. Jag ville inte ge mig ut och festa när jag inte fick dricka alkohol p.g.a. tabletterna, plus att jag inte sovit tillräckligt natten innan. Så det blev kortspel hos Anna med hennes mamma och hennes karl.
Och så idag. Bara det av att jag vaknade normal, trots att händerna började svullna upp lite igår kväll, var en bra start på dagen. Jag ska plugga det sista i uppgiften inför seminariet imorgon, annars bara ta hand om mig själv. Läsa i mina spännande böcker, ta ett fotbad, se på film. Det kallar jag söndagsmys!

Hoppas att ni har haft en bra helg! Kram på er

Flicka


Ni kan håna mig
så mycket ni vill över att jag sitter och lipar till en hästfilm som riktar sig till åldersgruppen som prenumererar på Pollux. Men jag såg den för länge sedan och älskade den, och bestämde mig för att ta reda på om jag fortfarande skulle bli lika hänförd.
Det blev jag. Vilken film! Det är grymma skådespelare (alltså ingen B-film med helt okända skådespelare), spännande handling och välgjord. Jag vill inte beskriva handlingen här, med risk att avslöja för mycket och få filmen att framstå som urlöjlig. Men jag vill verkligen rekommendera den. Den får 5 Emmor av 5
(Jag tycker att det är roligt att Flicka är originaltiteln och att de förklarar att det är det svenska namnet för en liten tjej)

Ballong till akuten

Igår vaknade jag med konstiga fläckar på mina underarmar. Det kilade inte särskilt mycket, men det var väldigt varmt där utslagen var. Så jag gick till vårdcentralen där de konstaterade att det bildats en infektion som skulle gå över av sig självt dagen därpå.

Så jag gick och la mig igår och litade på läkarens råd. Men han hade fel. Jag vaknade 06:00 med händer stora som ballonger, ungefär som plasthandskar som man fyller med vatten. Ansiktet var väldigt svullet, jag kände knappt igen mig själv.

Eftersom det skulle ta 40 minuter för taxin att komma, ringde jag Emma Tillgren (dagens hjälte), som körde iväg mig till akuten. Där kom läkaren fram till att jag hade blivit drabbad av nässelutslag. Varför visste han inte, men han hade mediciner att skriva ut.

Nu har svullnaden och utslagen försvunnit och jag är väldigt glad för det. Jag tycker lite synd om mamma och pappa som väcktes tidigt i morse av en livrädd, gråtande ballong till dotter. Lite surt bara att hela kalaset går på 500 spänn (170 spänn på vårdcentralen för ingenting). Men det smällen får jag ta, det var ju en upplevelse i alla fall...
(Tusen tack till Anna, som släpade sig upp ur sängen för att följa med en skräckslagen ballong till akuten. Stor kram!)
Detta är jämförelsen jag drar till händerna jag vaknade med i morse, ingen överdrift!

Hipp hipp hurra!


Jag som tre månader. Nu är jag mycket större - ett helt år!

Idag hade jag ettårskalas. Det var dunderkul! Jag fick en massa fina presenter, både av den roliga och goda sorten. Matte städade och bakade som en tok för att det skulle bli ett trevligt kalas, och det blev det!


Gästerna fick delta i en Rockyologi som matte knåpat ihop för att se vem som känner mig bäst. Anna vann, med alla rätt och bara en decimal ifrån rätt svar på frågan om min vikt (utslagsfrågan). Hon vann därmed ett ärofyllt diplom, som ni kan se en bild på bland bilderna under.

Jag tycker att matte har världens bästa vänner! Jag tänker bjuda på lite foton från kalaset innan jag kurar ihop mig i sängen och somnar sött med min favorit - matte!

Ett av två uppskattade kakfat, som bjöd på Kanelbullar, morotskaka och mockarutor

De bästa kämpade väl i Rockyologin - men det var ändå Anna som kände mig bäst! (Julia och André var också med, de fick inte plats på bilden :P)

Annas ärofyllda pris: Att vara min bästis!

Jag lekte med mina nya leksaker hela kvällen. Men nu är jag trött av all lek och uppmärksamhet *gäsp*


Grattis, min älskling

1 år. Det är stort att fylla 1 år. Det är precis vad min lillpojke gör idag. Jag firat honom ordentligt, han har fått en katt-bakelse som han med glädje mumsade i sig. Själkvklart fick han presenter också; leksaker, godis och en skön borste. Nu är han inte min lilla sötnos längre, nu är han min lill-stora sötnos :D

Så här söt var han när jag kom hem i fredags natt. Han hade själv burit älsklingstigern till skolådan och gjort den till sin.

Rocky blev glad över sin present :)


Pizza och Peter Jackson = succe


Jag är just hemkommen från Emma och André. Vi har haft en ordentlig myskväll. Det var Sagan om ringen-marathon som gällde, men eftersom jag hade en del plugg att göra hoppade jag bara på den sista filmen - den enda jag inte sett.

När jag kom dit, vid halv nio, började vi baka hemmagjord pizza. Den blev helt galet god. Förutom de redan nämnda var Olle och Therese även med. Vi gosade ner oss i sofforna med våra pizzaslices och satte på filmen. Svinbra! Jag tycker att det är den bästa av ringen-triologin.

Detta korta inlägg hoppas jag att ni godtar som en snabbrecension av filmen. Det blir mer att jag sätter betyg på den. Mer orkar jag inte nu - upp i tid imorgon och börja plugga! Jag ger den alltså 4 Emmor av 5, den får inte full pott då jag tyckte att den var för lång och seg på sina ställen. Men den var riktigt snyggt gjord.

Nu sätter jag punkt för en skitmysig kväll i härliga människors lag!

The Butterfly Effect II


Ett ord: Besvikelse. Den var inte ens i närheten så bra som ettan. Lika mycket som jag vill råda er att se den första filmen, vill jag avråda er att se denna. Det var en sådan film som produceras för att få snålskjuts av föregångaren. Boooring! Den får 1 Emmor av 5.

The Butterfly Effect


Jag såg filmen för ett tag sen i Sofias förträffliga sällskap. Det är bland de bästa filmer jag sett, grymt bra. Ashton Kutcher levererar verkligen, stundvis satt vi med hakan i knät och ögon som tefat. Den var helt genialisk. Jag vill inte avslöja någonting om handlingen, man bör vara helt blank när man ser filmen. Men för guds skull - se den! Den får 5 Emmor av 5.

Schlagerspecial

Som en sen födelsedagspresent var jag välkommen hem till Sofia & Simon för en minnesvärd kväll. Det var en trerätters middag i sann Halv åtta hos mig-anda med tema schlager. Och som alltid hemma hos Kervefelt/Zingerman blev det en succé.

 

Schlagermenyn:

Tilltugg och välkomstdrink:

Fyra bugg och en coca cola

 

Förrätt:

Gyllenbruna kärlekstoast med en klick majonäs och underbara räkor som lyssnar till ditt hjärta

 

Varmrätt:

Fläskig Kikki Danielsson-filé inbakad i en smörig sångare. Serveras med champinjon- och skinkfyllning, potatisgratäng och rödvinssås. (Eller vill du hellre ha kebabpizza a'la Slivoviza?)

Efterrätt:
En främling med chokladbruna ögon och en svag nyans av ljus choklad och marshmallows någonstans.

Om någon mot förmodan tvivlar på smaken på rätterna, kan jag upplysa er om att den var alldeles utsökt. Jag blev alldeles till mig av huvudrätten, lätt den godaste fläskfilé-rätten jag ätit. Någonsin!

Efter att vi ätit och varit bakgrundsdansare till Carolas Fångad av en stormvind placerade vi oss i soffan för att testa våra schlagerkunskaper. De hade köpt en kortlek om musikgenren och gissa vem som vann? ;)

Sedan blev det filmmys - uppföljaren till Butterfly effect som vi såg förra veckan. (I ett senare inlägg ska jag recensera filmen)

Tusen tack för en alldeles... alldeles underbar kväll på slott...eh Ankars! :D


Det klockrena tilltugget



Det underbara värdparet



Spelet jag rockade skiten ur! (Med lite hjälp av Dennis, som var livlinan vi ringde till)


Vi sjönk ner i soffan och kurade in oss under filten och satte på den lite kusliga filmen. Naturligtvis med godisskålen som sällskap!


The uninvited


Nu var det dags. Jag skulle utmana ödet, leka med elden, hoppa på tunn is. Jag och Anna hyrde en skräckfilm. Jag och min myskompis satt verkligen och hade panik vid flera tillfällen, men trots det känner jag mig inte helt förstörd. Jag tror nog att jag, skräcken till trots, kommer att kunna sova som en baby.

 

Filmen var snyggt gjord och blev aldrig tråkig eller för mycket. En riktig rysare som jag varmt rekommenderar filmälskare som diggar gåshud på både armar och ben. Jag ger den 5 Emmor av 5.


Shoppingdag

Klockan var halv tio när jag och Sandra klev på bussen på Piteå busstation. Vi skulle iväg till Luleå och shoppa loss. Jag hade verkligen sett fram emot den här dagen, då jag innan haft antingen för lite pengar eller tid att shoppa. Nu hade jag bådadelarna.

Vilken rolig dag det blev! Jag gjorde många fynd och hittade till min glädje både skor och väska, vilka jag annars brukar ha svårt att hitta. När det var dags för lunch var jag och Sandra lite oeniga. Jag ville äta thailändskt medan Sandra ville äta pizza. Då fick vi syn på en thaibuffé som även serverade pizzaslices - vilken kompromiss! Klockan hade hunnit bli halv tre när vi återigen tog plats på bussen hemåt. Tack så mycket Sandra, för en underbart trevlig dag i shoppingens tecken.

Jag laddar upp en bild så att ni kan se dagens fynd :)

* Klänning från Indiska (Vars färger inte görs rättvisa på bilden, den är supersöt!)

* Skor från Eurosko

* Väska från Åhlens

* Jeansleggings från Lindex


Härlig söndag

Eftersom jag haft en tanthelg har jag därmed fått gjort mycket skolarbete, som jag annars brukar få slita med på söndagen, långt in på natten. Men nu behövde jag "bara" läsa i Svensk maffia, som trots att det är många sidor jag behöver läsa varje dag är riktigt intressant, och skumma igenom en forskningsartikel på engelska.

Jag gick upp 08:30 idag så att jag hann stöka undan det mesta av läsandet innan min sköna söndag startade på riktigt. Klockan 13:00 blev jag bjuden på lunch av Emma, bakad potatis med fetaost- och olivröra, tsatziki, pepparstekt kyckling och sallad. Mums! Vi njöt av Hipp Hipp under den goda måltiden.

Sedan bar det av hemåt för en power nap och lite mer läsande. Söndagsfikat hos Julia var supergott, kakorna tillfredställde verkligen mitt chokladsug. Eftersom både Anna och Sofia var i respektive hemstäder hade vi en trevlig pratstund på tu man hand. Nu sitter jag och läser det sista för dagen och får faktiskt säga att jag är nöjd med min söndag :)

Shutter Island


Trots att de flesta av er säkert redan sett filmen så tänkte jag skriva lite om den. Tycker ni likadant som jag, eller helt annorlunda - kommentera! Jag hyrde filmen på Coops "uthyrningsmaskin", vilket innebär att jag inte hade filmen i handen när jag bestämde mig. När jag väl fick den i handen ångrade jag mig med en gång.

Den såg skitläskig ut, som en riktig skräckfilm. Och jag, som är en riktig mes när det gäller skräckfilmer skulle se den ensam. Men det var ingen fara. Visst var den riktigt obehaglig på sina ställen, men jag behövde aldrig sätta kudden framför ansiktet.

Den var faktiskt bra. En psykologisk oväntad thriller som hade min uppmärksamhet fastnaglad i två timmar och tolv minuter. Leonardo DiCaprio har för första gången bevisat för mig att han kan göra mer framför kameran än att smälta småflickors hjärtan med ett bländade leende. (Jag var en av de flickorna...)

Så den får 4 Emmor av 5. Enda anledningen till att den inte får 5 är att den var aningen lång.

I love you Phillip Morris


När jag hyrde filmen var jag beredd på en riktig feel good-film. Så var inte fallet. Även om den var väldigt fin och att jag stundvis grät floder och skrattade gott, så blev jag besviken. Jag hade faktiskt väntat mig mer härlig komedi i sann Jim Carrie-stil, inte en film baserad på en sann historia.

Jag ska inte avslöja för mycket här, ifall någon funderat på att se den. Jag skulle inte avråda er från att se den, absolut inte. Men den levde inte riktigt upp till mina förväntningar helt enkelt. Jag ger den 3 Emmor av 5.

Ni förstår, från och med nu ska jag skriva en snabb recension från alla nya filmer jag tittar på. Eftersom jag tittar på ganska mycket film kan ni, kära läsare, snabbt få veta vad som är sevärt och vad som är pengar i sjön. Så håll utkik efter nästa recension.
Puss och kram!

en guldtantad kväll

Ikväll har jag tagit så många tantpoäng att jag borde erbjudas gratis medlemsskap i PRO. Jag hade köpt två små flaskor med J.P. Chenet - Cabernet Syrah (rött vin) som jag hade tänkt avnjuta under kvällen i sann Märta_75-stil.

Jag köpte grillad kycklingklubba och en sådan potatisgratäng som man bara värmer i ugnen (Inte av lathet - jag tycker att den är godare än egengjord). Tillsammans med vinet var det en utsökt måltid. Jag ska nu sätta på filmen jag hyrde - I love Phillip Morris, som jag hört ska vara bra.

Jag har faktiskt liknande planer för imorgon kväll också, och skäms inte ens för det. Jag har verkligen längtat efter den här helgen när jag plågats som mest i pluggträsket. Därför tar jag emot poängen med högt huvud! Men nästa helg ska jag minsann ta igen dessa lugna dagar och riva loss på ett sätt som Märta inte ens drömde om i sina unga dar!

Ni som ligger bakfulla och ångrar allt ni drack - känns inte tantlivet rätt lockande nu? ;)

RSS 2.0