Du och jag för alltid



Nu har jag det på papper, busungen är min! Vi ska hålla ihop i många många många år. Vi ska kela (gosa med matte på morgonen), busa (som mest när matte ska sova) och pussas (väcka matte med en mjuk nos) precis lika mycket som vi gjort dessa tre månader. Du är det bästa som finns, jag älskar dig!

Karaktär

Nu är det faktiskt inte min brist på karaktär jag snackar om, utan min skolredaktions suveräna hemsida. Vi kommer regelbundet att publicera texter, video-och radioinslag. Det är karaktärer i personer och platser att vi kommer att ta vara på. Jag rekommenderar starkt att ni lägger till karaktar.weebly.com som favorit, ni kommer att ha mycket glädje av hemsidan ;)

Jag länkar till mitt nyligen publicerade personporträtt. Det hittar ni här!

Mycket nöje!


Solkatt


Man blir pömsig av att vara en solkatt!

Underbart

Vilken härlig dag det är. Jag har just kommit in från balkongen där jag, Brynte och Rocky har njutit av solen. Det är helt galet varmt. Jag spöade även skiten ur Brynte i 500. Det finns bara ett ord för det - underbart!

Kaffe, choklad och storkillen

Jag och Sandra gjorde ett trevligt avslut av den långa redaktionsdagen igår, vi köpte godis, spelade kort och såg på Save the last dance 2. Den var faktiskt bättre än jag kom ihåg, tråkigt bara att den ska vara en fortsättning till första filmen. Ingen kan ju slå Julia Stiles.

Nu sitter jag med en kopp kaffe och äter upp resten av chokladen. Brynte kommer strax, så ska vi arbeta lite med B-uppsatsen. Jag ska försöka övertala henne att spela ett parti kort också - jag tror att jag håller på att bli beroende!

Jag bjuder även på en bild på Stor-Rocky, som inte längre får plats på sin favoritplats :P

Nu måste han ta stöd på skrivaren för att inte trilla ner...

Rocky Pan

Rocky har nu blivit en Peter Pan - evigt ung. Och jag har min Tingeling, vilket team vi är! Jag är lättad att allt gick så smidigt idag, men det var riktigt läskigt att se Rocky helt lealös. Det såg ut som att han var död där han låg med helt öppna ögon.

Men han klarade sig, och har vinglat runt lite i lägenheten. Nu är han stadigare på fötterna och vi har tillsammans gråtit floder till The Notebook. Tidernas bästa snyftare!

Nervös diskare...


Händerna skakar så att tallriken med rester från middagens köttfärssås halkar ur händerna och går i kras på golvet. Diskborsten jag krampaktigt håller i högerhanden skakas så att diskmedelsskummet yr åt alla håll. Det landar på förmålet för min nervositet - Rocky.


Nej, nu överdriver jag. Men jag är faktiskt nervös här jag står och diskar. För i morgon ska jag iväg med min älskade misse och få honom kastrerad, ID-märkt och vaccinerad. Tydligen kommer jag att vara delaktig i ingreppet och jag vet inte hur jag kommer att reagera när jag ser min älskling ligga livlös (nedsövd förstås).

Tartan är supergullig och kör och Vanessa ska vara moraliskt (och praktiskt) stöd, så det kommer säkert att gå bra. Han kommer ju faktiskt att bli evigt ung och slippa alla jobbiga hormoner som inte behövs för en innekatt. Det är trots värt det. Nu har jag skrivit av lite av min nervositet, så nu kan jag fortsätta diskandet - utan några trasiga tallrikar.

Söndagsfika

Idag var det återigen dags för mig att plocka fram elvispen och slickepotten. I vanliga fall inte mig emot, men idag var jag riktigt seg från gårdagen. Men jag kallade på mitt alterego, vikingen Helga, som kom och styrde upp livet åt mig. Jag tycker att jag lyckades bra med min Chokladkrämspaj, och vi hade en trevlig fika med Plump-spelande.

Pajen som gick hem hos mina fikande vänner.


Grillfest

Trots snöovädret dammade jag, Anna och Johan av grillen och gjorde premiär. Det var hur gott som helst! Jag som avgudar grillad fläskkarré var i sjunde himlen när den serverades med klyftpotatis och bearnaisesås. Det var Johan som var Grillmaster, jag stod för klyftorna som faktiskt blev ganska perfekta. Anna stod för den goda salladen :)

 

När vi avnjutit vår grillpremiär kom André och Brynte förbi. Vi skulle egentligen vidare till Challenge, men vi hade det så trevligt hos Anna, så där stannade vi kvar! Det vattnas i munnen bara jag tänker på gårdagens måltid, grillning snart igen!

Jag och Rocky laddade inför en helkväll!

Grillväder

Grillmaster

Sjukt vad gott det var!


5 timmars underhållning

Tre av mina härliga vänner kom hem till mig ikväll för att spela lite spel. Naturligtvis inledde vi med Monopol, vilket visade sig vara rätt dumt. Jag blev av med titeln Obesegrad mästare, numera är Anna storpampen i det pengafixerade spelet.

Trots förlusten var jag på gott humör när vi plockade fram Rappakalja. Ett riktigt roligt spel som flera gånger fick oss att kippa efter luft över bordet. Magmusklerna har fått sig en rejäl omgång efter allt skrattande. Efter  avslutade vi med en omgång Hjärter, vilken jag vann. Då fick jag i alla fall vara herren på täppan i något spel, ordningen återställd!

Tusen tack kära Dennis, Anna och Johan. Sådana här kvällar är guld värda, och imorgon blir det grillning och Challenge - härligt!

Anna räknar sin förmögenhet

Johan In Da House!

Rocky ville gärna vara med och spela

Dennis ger sitt Evil Eye till fotografen. Undrar vad han skriver...


Gosepottan ville ha översikt på spelandet.


Finfrämmat

Det känns skönt att Thailands idyll lämnat tillbaka mina älskade Simon&Sofia. För att fira detta hade jag pyntat deras lägenhet lagom till hemkomsten; hängt upp ballonger, klistrat upp en bild i badkaret på mig och lagt fram hembakade kanelbullar och mockarutor (kärleksmums).

För att fortsätta firandet kom vännerna med stort V hem till mig på middag ikväll. Vi hade det lika trevligt som alltid, skratten vibrerade på Bäckis.

Fina!

Miss DuMas dip, som man skyfflar upp med Nachochips.

Morotskakan var mycket uppskattad!


balkonghäng

Jag och Anna begav oss ut i den halvvarma luften för att hämta ut en bok på bibblan och sedan handla lite på Kvantum. På vägen hem fick vi syn på Dennis, som slog följe med oss. Eftersom solen börjat värma på riktigt bra, bestämde sig Piteåmaffian att chilla på Bäckisbalkongen. Yeah!


Rocky gillar att strosa omkring på balkongen!

Vi bestämde att jag ska bli rap-artist. Ni tittar just nu på mitt första skivomslag. Vi ska klippa in en keps på mig, en DJ som scratchar och en betongvägg med graffitti i bakgrunden. Debutalbumet ska heta Emma in the hood.


Min manager Anna.

Min personliga paparazzi!

Och mitt mentala stöd. Wish me luck!


Äntligen vår

Jag är helt seriös, luften är ljummen! Det är så underbart att få plocka fram den röda vårjackan och slippa gömmas under fem lager halsduk. Men eftersom  de flesta av mina bloggläsare också njutit av solen, ska jag inte babbla om det uppenbara. En bild säger ju mer än tusen ord!


Skön söndag

Med solen i fokus pirrar hela jag av vårkänslor. Jag och Julia tog en långsam härlig promenad och njöt av den ljumma luften. Hade inte snön legat i drivor på sidan av vägen skulle jag ha trott att vi var på väg till havet för att ta ett dopp.

Men lite balkongssolning var också helt okej, Rocky fick också sola sig lite. Nu sitter jag och väntar på Sandra. Vi ska spela kort, se på Save the last dance och senare söndagsfika hos min ovan nämnda promenadkompis. Och inget jäkla städande idag, vårstädningen är redan avklarad. Som inlägget heter, skön söndag!

Nöjd pensionär

Jag har blivit en förtidspensionär. Jag sitter ensam en fredagskväll och dricker ett glas rödvin och pysslar i lägenheten. Jag pratar med mig själv och gnolar på någon låt av Lasse Berghagen. Jag väntar ivrigt på att mina tv-program ska börja (jag lägger av telefonen under tiden så att jag inte störs) och lagar mat som tar över en timme att laga till.

Denna brist på studentuppförande känns alldeles underbart! Det enda som fattas nu är stugan i Thailand där jag tillbringar fyra månader av året. Men sluta inte umgås med mig riktigt än, det finns fortfarande hopp. Nästa vecka blir det allt utgång och då ska jag låsa in pensionären i min, för tillfället, prydligt städade garderob! Vi ses då, om ni vågar! ;)


24-årig favorit


Ja må hon leva! Det är en av mina absoluta favoriter som får denna lyckönsking. Hon firar sin stora dag i Thailand, inte helt dumt. Men jag längtar som bara den efter min kära Sofia, och naturligtvis världens skönaste Simon!

Vi ses ju om inte alltför lång tid, men tills dess: ha det helt underbart!
Stor blöt puss från mig o Rocky :)


Buttra molnet

Solen syntes inte till på Bäckgatan idag. Jag var på en två timmar lång föreläsning om forskning i B-uppsatsen. Jag var på ett alldeles förträffligt humör på morgonen, men någonstans under allt kaos på föreläsningen fick jag ett stort svart moln ovanför mig.

Efter att jag och Brynte käkat lunch blev det bättre, och hon överlevde mina utbrott trots allt... Nu sitter jag och väntar på henne, det blir bio ikväll - Flickan från ovan. Den ska vara riktigt bra, så imorgon kommer solen att skina som aldrig förr!

Ha en härlig kväll, hejsvejs!


Finaste påskkäringen

Rocky ville önska alla en glad påsk på sitt egna lilla sätt :) Han är så fin, min älskade misse!


Glad påsk!

Just det! Njut riktigt ordentligt av dagen, det ska jag göra, även om jag "bara" har Rocky att umgås med. Jag har ätit en äkta Påskmust-frukost och ska knalla iväg mot Willys strax för att inhandla påskmat. Jag kommer att ha Vol au vent med kantarellstuvning, potatisgratäng, grillade kycklingklubbor och en lyxig sallad på min påskbuffé. Inte fy skam :)

Sen ska jag också storstäda min lägenhet. Verkligen storstäda, det blir mycket mysigare att vara här då. Det blir säkert någon bra film framåt kvällen också, då jag hugger in på mitt påskägg. Jag har ju över 100 filmer att välja mellan :)

Jag har sagt det förut, men säger det igen: GLAD PÅSK! :D


mm, gott med äggmacka! :)

Rockey vet att han inte får vara på bordet när jag äter, så han försökte tjuvkika över kanten xD

Han vill alltid krypa in under täcket när jag ska bädda. Det finns verkligen ingen sötare än han! <3

Baka med Emma

Jag spyr snart på ägg och bacon till frukost, som man ska äta om man är en GI-slav. Men jag har brutit mig loss från kedjorna för att baka eget frukostbröd - fast GI. Jag ska visa steg för steg hur man får GI-bröd att smaka som bäst. Watch and learn ;)
(Vill någon ha hela receptet är det bara att fråga!)


Du behöver många olika sorters mjöl till baket.


Blanda allt mjöl i en bunke.


Värm upp rapsolja med vatten fingervarmt.


Smula ner jästen i en bunke.


Blanda honung och rivna morötter.


Och salt förstås. Blanda med jästen och vätskan.


Häll i mölblandningen.


Jäs under bakduk i 30 minuter 


Rulla till bollar och låt jäsa i 30 minuter till


Grädda i 10-12 minuter


Och voilá! Du kan sluta tvinga i dig ägg och bacon!


Påsken hittade hit ändå

Yippie! Idag fick jag ett jättegulligt kort av mina härliga föräldrar. Jag har inte kunnat åka hem, dels för att det blir krångligt med Rocky, och sen att alla pengar gått till Greklandsresan i sommar. Jag har varit besviken över det, vilket gav mamma och pappa idén att skicka ett gulligt litet påskkort med världens bästa Linné inuti.

Jag kommer nog att få en härlig påsk trots allt. Jag ska äta en påskmust-frukost som traditionen lyder, äta massa målade ägg och mysa med Rocky. Och mina söta älskade bloggläsare, ha nu en riktigt underbar påsk! :D



RSS 2.0