På det fjärde ska det ske


Med glädje kastade jag mig in i min andra roman av Kajsa Ingemarsson. Men jag blev besviken. Jag tyckte att den var trög, torr och ointressant. Visst hade den sina ljusa punkter, men jag läste färdigt boken mer av plikt än glädje.

Men detta var ju faktiskt hennes första roman, Små citroner gula är ju helt underbar. Därför ska jag ge henne ännu en chans och läsa Lyckans hjul, som jag faktiskt hört ska vara bra. Jag vill också tacka Malin Niklasson som så generöst tillhandahåller mig med diverse superba böcker. Så tack :)

Denna bok får 2 Emmor av 5.


Grattis Maja!

Min lilla brorsdotter fyller 1 år idag. Hon är världens charmigaste lilla tjej, som efter att inte ha träffat mig på fyra månader gick fram till mig och gav mig en spontan kram. Grattis raring, Hurra hurra hurra hurraaaa!


Jul i Alingsås

Det är underbart att vara hemma! Även om jag redan hunnit jobba två pass känns det verkligen att jag är på min efterlängtade semester. Äntligen har den rätta julstämningen infunnit sig och jag går runt och fullkomligen myser.

Jag har hunnit mysa med Anna och Emelie, julhandla de sista klapparna med den sistnämnda och haft en ordentlig myskväll med min kära Jenny.

Ikväll blir det ettårskalas för lilla Maja, min brorsdotter. Imorgon är det uppesittarkväll med familjen, vilket innebär en hetsig och underbar julklappslek och Svensson Svensson-filmen med julgodis och glögg. Och efter det är det...*trumvirvel* JULAFTON!

Då ska vi som alltid ut till Långared och fira med stora tjocka släkten. Jag ser fram emot kaoset som alltid uppstår i vår släkt eftersom alla vill prata samtidigt. Jag älskar vår julaftonstradition. Efter Långared bär det av hemåt för att fira med Mikael, Nina och Maja. Då blir det julgröt och de sista klapparna delas ut.

Resten av lovet ska jag ägna åt mina kära vänner, men även lite jobb. Men jag lovar att vara flitig på bloggen, så att ni kan hänga med i vad som händer i det omtalade Alingsås.

Kram och GOD JUL! :D

Förresten, jag bjuder på lite julbilder här :)


Det var perfekt flygväder. Jag var lite nervös, då planet blivit försenat i en timme på grund av halka på landnings- och startbanorna.

Happy family :) Det var riktigt kul att hälsa på lilla Maja som inte alls var så liten längre.

Pappa startade en tradition att bjuda familjen på julbord varje år. Och det var riktigt lyxigt och supergott på Lindelövs resaturang i Gräfsnäs. En tävling anordnades där sju personer kunde vinna julskinkor. Vår turfamilj vann två stycken ;)

Rocky trivs bra hemma, och som vanligt har han lyckats charma hela huset.

Julgranen blev riktigt fin. Vi körde på rött tema - ett vinnande koncept.


Från palt till potatis

Nu är det mycket, minsann! Jag gick upp kvart i sju i morses och har städat och förberett packning sedan dess. Tjugo över elva ska jag vara hos tandläkaren och efter det ska jag till skolan och fixa den sista uppgiften i Digitalfoto - Bildbehandling. 

Efter det ska jag fortsätta mina städ- och packningsuppgifter. För halv sex ska jag träffa André, vi ska slänga ihop en mysmiddag ihop, eftersom vi inte kommer att ses på lääänge. Med jullovet och praktiken.

Jag hatar att vara såhär stressad, det förvärrar resfebern som börjat smyga sig på... Jag säger på återseende till Pite och heeeeeej till Alingsås :D

Segerns sötma

Det var dags för Dennis att få njuta av sitt ärofyllda pris. Jag lagade min klassiker, den pesto-och ostfylla kycklingen, omlindad med bacon. Detta till ris och kantarellsås. 

Jag missade att ta kort på vår myskväll. Men jag kan intyga att vi verkligen hade en riktig kvalitetskväll. Maten blev lyckad, även efterrätten - chokladbiskvier. Vi spelade kort och tittade på Min frus förste älskare. En grymt bra svensk komedi. 

Sedan pratade vi naturligtvis lite sex och avslöjade hemligheter för varandra. Jag kan inte vara annat än glad för att just Dennis knåpade ihop det vinnande bidraget. Tack vännen!

Tar det aldrig slut?!

Näe, nu får min otur ta slut snart! Jag var hos tandläkaren för tre veckor sedan och fick ett hål fixat. Men det har börjat göra ont igen, så jag hörde av mig till tandläkaren för att få det fixat. Väl där visade det sig att tandläkaren som lagade tanden inte gjorde sitt jobb ordentligt, så de blir tvungna att göra om hela jävla skitprocessen. Eller tortyren som jag vill kalla det.

Men tandläkaren märkte också ett till hål, som var mer akut än det kassa lagningen. Ajajaj, det var inte roligt. Bara sprutan var ju rena misshandeln, men att sedan ligga fastspänd i en fulgrå stol medan okända människor bygger ställningar och leker med lego i min mun var ännu värre.

Sådärja, nu rök ytterliggare 1300 kronor. Jag ska lära mig att virka eller sticka, så att jag kan göra julklapparna i år...

Hungerspelen II


Nu har jag avslutat den andra delen i den spännande triologin. Jag vill inte skriva för mycket, eftersom det blir så lätt att gissa sig till vad som händer i första boken.

Jag tyckte faktiskt att den var helt okej. Den var spännande, men ett minus är att den kändes lite som en upprepning av första boken. Jag ger den 4 Emmor av 5. Den är helt klart läsvärd!
(Den håller för övrigt på att produceras som film, och tros skapa en ny version av Twilight-hysterin)



Vinnaren är...

DENNIS WIKBERG!!!

Motivationen lyder:
Ett fullskaligt rim som på ett mycket poetiskt sätt belyser mina egenskaper och våra upplevelser ihop. Med charm lyckas du visa att vi hunnit skapa en fin vänskap med många skratt under tiden vi känt varandra.

Men ni ska alla veta att jag hade riktigt svårt att kora vinnaren. I slutet stod det mellan några bidrag som jag tyckte var geniala. Jag fick till slut ta hjälp av utomstående och tillsammans med dem kom jag fram till att Dennis var den mest värdiga vinnaren.

TACK alla för era underbara rim, jag tycker egentligen att alla är värdiga ett pris. Men ni får nöja er med vetskapen om att ni är de allra bästa! :)
Puss på er <3

Vi får bestämma ett datum då du ska få avnjuta ditt pris och tacka gudarna för att du skrev det där rimmet som gav dig en kväll du sent skulle glömma.

Vinnarbidraget:

Hon var den första flicka jag kysste under kräftskivans vilda kalas
Hon formulerade vad jag skulle säga till mitt ex när han hade betett sig som ett as
På episka bussfärder har vi sökt och funnit mordvapen i långa rader
Och i hennes ögon blev jag en demon under en av våra nattliga promenader

”I just called to say I love you” eller vilken låt det nu var
Någon mäktig stämma eller framtid som sångerska Emma ej har
Humorn är klandervärd när hon besjunger ordvitsarnas lov
Men den är fantastisk när hon modebloggar från drottning Elizabeths hov

I sällskapsspel händer det att hon vinner tio miljoner
Men när det går dåligt anklagar hon sina medspelare för konspirationer
- ”Hur gick det med din vän Ann från särskolan?” frågar jag med ett flin
- ”Hon försvANN men ingen står ANNklagad” svarar Emma på latin

Bara Ensamma Emma kan gå vilse på en rak gata när sträckan hon ska gå är 100 meter
Hon satte juicetjuven på plats för sina oförlåtliga fräckheter
Emma går på Kalles i vinterkängor och tvingar varje DJ att spela ”Eloise”
Det är Mikael Persbrandt och pensionärer som gäller på dansbandsdrottningars vis

God jul min fina vän!

Tävling!

Jag har, som jag nämnt i ett tidigare inlägg, bestämt mig för att skapa lite skojighet på bloggen. Därför drar jag nu igång med min tävling, med ett mycket åtråvärt pris. 

Tävlingen går ut på att du ska skriva ett snitsigt  rim. Förslagsvis om oss två (tävlande och jag), dina erfarenheter av vår vänskap eller för all del om vad du vill. Du skriver in bidraget som en kommentar till detta inlägg.

Priset är en mysmiddag hemma hos mig, där jag med all kärlek jag kan uppbåda kommer att laga lyxig gourmetmat. För alingsåsare blir middagen vid juletid, då jag är hemma. För norrisarna blir detta härliga event innan jul. 

Naturligtvis är jag enväldig domare. Tävlingen kommer att pågå till måndag klockan 18:00. Kör hårt! :)

Karriär & köksbesvär

Sophie Kinsella är ett geni. Jag har hittills läst två av hennes böcker, och de är brutalt bra! Jag har lånat två till av henne som jag genast ska sätta tänderna i. 

Den här boken handlade om Samantha som är en renodlad karriärskvinna. Just som hon ska bli delägare i Londons största advokatbyrå gör hon ett misstag och blir sparkad. Hon flyr ut på landet och hennes chocktillstånd blandat med alkohol gör att hon tuppar av hos ett par i ett fint hus.

När hon vaknar verkar paret tro att hon är där för tjänsten som hushållerska. I sin förvirring om vad hon ska göra med sitt liv låtsas hon vara det, trots att hon inte kan någonting om matlagning och städning. 

En väldigt spännande bok med mycket komik. 5 Emmor av 5.

Årets julkalender

Hotell Gyllene knorren handlar om en familj som är trött på stadslivet och köper ett hotell ute på landet. Vad de inte fått reda på är att vägen är ombyggd, så att inga gäster passerar hotellet. Att locka gäster är en utmaning de antar. Men spökar det i rum 13...?

Jag hade höga förhoppningar om årets julkalender. Efter vad jag läst kände jag att detta kunde bli en revansch för decembertraditionen. Efter att ha tittat på första avsnittet i morse är jag optimistisk, jag kommer definitivt att fortsätta titta.

För er som tycker att julkalendern är för småungar, kasta stoltheten åt fanders - traditioner ska man hålla på!

RSS 2.0