Vinkar hejdå till ångestmolnet

Idag har varit en förvånansvärt bra dag. Efter att ha haft ett tungt ångestmoln ovanför mig, orsakat av prestationsångest i plugget, har många saker ordnat sig. Jag har fått tag på de personer jag behöver använda till mina utställningsbilder, vilket jag är stolt över.

Jag var tvungen att få tag på människor jag absolut inte känner, och göra mitt bästa för att få dem att ställa upp på mina bilder. Jag hoppas verkligen att fotograferingen imorgon och på onsdag kommer att gå lika bra som jag hoppas. Jag ska lägga upp bilderna på bloggen när utställningen är över.

Sedan har jag lunchat på stan med Ayan och haft spelkväll med Dennis och Anna, ett härlig sätt att fira att ångestmolnet flugit sin kos.

Oh, förresten. Jag har bestämt mig för att skapa lite aktivitet och skojighet på bloggen, därför planerar jag att starta en tävling. Jag har inte riktigt kommit på vad det ska vara än, men jag kommer att publicera den i veckan, det lovar jag!

Priset kommer att vara en mysmiddag hemma hos mig, där jag med all kärlek jag kan uppbåda kommer att laga lyxmat. Så håll utkik efter tävlingen, den kommer inte att pågå så värst länge ;)

Hungerspelen

Även denna bok var en riktig nagelbitare. Jag började läsa alldeles innan jag skulle släcka för natten och skulle bara läsa en stund. Så blev det inte. Jag läste halva boken medan timmarna gick, det slutade med att jag fick alldeles för få timmar över till sömn. 


Det är en framtidsroman som jag tycker påminner lite om Imorgon när kriget kom. Den handlar om instinkter, överlevnad och brutalitet. I ett land där ledarna i huvudstaden bestämmer allt om människors öden tvingas 24 slumpvis utvalda ungdomar att delta i de årliga Hungerspelen.

Hungerspelen är ett direktsänt tv-spektakel som innebär att de medverkande måste slåss mot varandra tills det bara finns en överlevande. I boken får vi följa med Katniss som hoppar in i sin lillasysters ställe och använder all sin kunskap för att överleva blodbadet. 

Jag tycker att ni absolut ska ge den en chans! 5 Emmor av 5



Vampire academy

Åh, äntligen har jag hittat en bok som verkligen lyckats fängsla mig. Jag är egentligen inte så mycket för fantasy, men här är en vampyrhistoria som briljerar från början till slut. Den är inte en kopia av Twilight, och inte heller löjligt overklig.

Törst heter första boken av sex delar. Eftersom Jag är så himla dålig på att göra böcker rättvisa i min beskrivning, låter jag bokens baksida locka er. Men ett tips - läs den! 5 Emmor av 5

Hetsiga, rappkäftade Rose, halvvampyr, och lugna och eftertänksamma Lissa, vampyr, är bästa vänner. För två år sedan rymde de från sin internatskola, S:t Vladimir. Sedan dess har skolan och vampyrvärlden försökt spåra dem, och föra dem tillbaka till tryggheten i den ensligt belägna och mycket väl bevakade skolan för vampyrer. 

Men den är inte alls trygg för Lissa. Hon har nämligen en väldigt speciell egenskap som många skulle vilja utnyttja, även om det betyder att Lissa själv dör eller blir galen. Och den här gången hinner Lissa och Rose inte undan när skolans spårare dyker upp...

Norrsken

Nu har jag äntligen fått se fenomenet alla snackar om. Häftigt!

Vinteräventyr

Vilken underbar dag det har varit idag! Jag, Sofia och Simon bestämde oss för att åka pulka på Strömlida - en grym pulkabacke. Eller den liknar mer en skidbacke egentligen. Problemet var bara att ingen av oss visste hur man tog sig dit, den gången jag var där fick jag skjuts dit. 

Men vi frågade oss fram och började traska den långa, men mysiga vägen runt sjön. Vi fick syn på backen och insåg hur långt det var kvar. Om vi inte gick över sjön. Vi tog oss försiktigt ut på isen för att se om den var tillräckligt tjock. 

På isen träffade vi på en cyklande ärkenorrlänning som spädde på alla fördomar om den bekymmersfria och lugna mannen. Han försäkrade oss om att isen var tjock nog, så vi vågade oss ut. Det var lite läskigt när det knakade till ibland, men vi klarade oss oskadda.

Äntligen var vi framme. Och så kul vi hade, snön riktigt yrde där vi susade fram. Jag vurpade ordentligt två gånger, men klarade mig oskadd bortsett från att jag hade snö precis överallt, även i näsan. Vi stötte på två killar som hoppade med skidorna, riktigt häftigt. 

Jag har många kort från vårt äventyr och kommer naturligtvis att dela med mig av dem!
Fina Sofia <3

Simon testar isen. Till vänster syns monsterbacken


Tyvärr blev bilden lite suddig, men det är i alla fall bildbevis på att jag vågade mig på backen

Simon kommer susande i full fart!

Wiihooo!

Det var väldigt fint när solen började skymma


De var riktigt duktiga!

Ajaj, det där lär göra ont...


Sedan blev det mys hemma hos dem. Vi klädde deras gulliga lilla gran och tjafsade om hur julstjärnorna skulle hänga


Jag avslutar med denna ursöta flicka. Resten av kvällen spenderades hos Julia på ett mycket trevligt och gott söndagsfika. Vilken härlig dag!


I bakartagen

På grund av en för tillfället rätt så liten plånbok bestämde jag mig för att baka eget bröd. Men inte bara för att spara in slantar, utan även för nöjets skull och den underbara smaken av hembakat bröd. Jag bestämde mig för tekakor, och de blev precis så goda som jag föreställt mig, de riktigt smälte i munnen. 

http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/tekakor/ Detta är länken till receptet jag följde. Så när ni känner för lite brödbak så vet ni vad ni ska köra på :)

Halloween

Nu är det äntligen dags att berätta om den magiska Halloweenhelgen. Jag hade tänkt berätta i bilder, en så grym helg kan man inte skriva om. Tyvärr hade jag inte med mig kameran denna kväll, så jag har bara fått tag i bilderna jag blivit taggad i. Något ni inte kommer att få veta, varken med ord eller bilder, är alla knäppa och heltokiga saker som hände.

När man går in i rollen som Lisbeth Salander ska man göra det ordentligt. Jag kan ge er en liten hint: vad hände inte den helgen?
(Jag ber om ursäkt för aningen ospännande bilder, men ni får ta mig på orden när jag säger att det var en grym helg.)
Dennis var inte utklädd till något, utan han gjorde det han gör bäst. Vara snygg ;)
Sofia var ett dödligt hett lejon ;)
André slog till på stort och bjöd på det mesta som Brüno. Härligt! :D

Psalm 21

Med de bästa intentioner lade Anna fram förslaget om att se Psalm 21, en svensk skräckfilm, på bio. André och Sandra hakade också på. Men seriöst. Det kan vara den sämsta filmen jag någonsin sett. Jag skulle hellre suttit på en hård träbänk på en gudstjänst de timmarna. Den får 0 Emmor av 5

Men naturligtvis var det en trevlig kväll ändå, sällskapet var ju alldeles förträffligt. Men lyd mitt råd - se den inte!
Jag lovar även att inom en snar framtid ladda upp bilder från Halloweenhelgen. Jag måste bara hitta tid för det.

Kompis, det går bra nu

Åh, jag är så himla glad. Det där som jag skulle skrika ut på bloggen om det gick vägen, här kommer det... JAG HAR FÅTT PRAKTIKPLATS PÅ TV4NYHETERNA I LULEÅ!!! Åh, jag är så himla glad, jag ville verkligen ha platsen.

Jag var på intervju idag och det kändes bara så himla bra. Hela atmosfären och personerna jag träffade. Jag ser verkligen fram emot praktikstarten i janurari. Heja mig! :D

Trött på slarvet

Nu är jag så less. Less på slarvet jag blivit utsatt för på vårdcentralen, som kostat mig många hundralappar. Igår började jag få utslag av antibiotikan och var tvungen att åka till jourcentralen. Då gjorde de ett test för att se om jag hade halsfluss, vilket jag inte ens hade.

Jag vet inte varför min läkare i onsdags inte gjorde det enkla halsprovet, men det resulterade i alla fall i att jag slängde ut pengar för antibiotika i onödan och betalade för ett besök på jourcentralen som jag inte hade behövt om läkaren gjort sitt jobb. 

Imorgon ska jag ringa till verksamhetschefen och slå näven i bordet, detta är faktiskt inte okej!

Älskar ljus i tunnlar

Jag var ju hos läkaren igår och fick antibiotika mot min förskräckliga halsfluss. Till min lättnad har den redan börjat verka, och fast att det fortfarande gör ont att svälja är det mer uthärdligt.

Jag tror faktiskt att jag kommer att känna mig helt okej imorgon, jag håller tummarna för det. Då ska jag blogga om alla filmer jag sett, vilket är en hel del. Jag får nästan byta namn till "Emsegumsans filmblogg". Jag har en känsla av att det finns pengar att hämta där. 

Tusen tack till mina fina vänner som skickat en massa krya på dig-sms. Det värmer så i ett ynkligt halsflussmittat hjärta. Jag är verkligen glad att jag har alla er. PUSS

Aj!

Jag har sån himla otur. Igår skulle jag göra det där spännande som jag verkligen sett fram emot. Men naturligtvis drog jag på mig halsfluss. Jag har aldrig haft det innan och jag skulle inte önska min värsta fiende en så hemskt sjukdom. 

Min hals är så svullen att jag inte kan prata ordentligt. Det låter som att jag har en fralla i svalget när jag pratar. Och jag kan verkligen inte svälja, det gör så himla ont. Jag var hos läkaren idag och har fått antibiotika mot skiten, så jag hoppas att det försvinner om några dagar.

Sådär, nu är läkarräkningen uppe i tusenlappen, roligt.
(Något som däremot är bra är att jag kunde skjuta upp mötet jag skulle på igår, så jag tycker fortfarande att ni ska hålla koll på bloggen, så att ni får ta del av resultatet)

Tyck synd om mig, snälla!

RSS 2.0