Baka med Emma
Jag spyr snart på ägg och bacon till frukost, som man ska äta om man är en GI-slav. Men jag har brutit mig loss från kedjorna för att baka eget frukostbröd - fast GI. Jag ska visa steg för steg hur man får GI-bröd att smaka som bäst. Watch and learn ;)
(Vill någon ha hela receptet är det bara att fråga!)
(Vill någon ha hela receptet är det bara att fråga!)
Du behöver många olika sorters mjöl till baket.
Blanda allt mjöl i en bunke.
Värm upp rapsolja med vatten fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke.
Blanda honung och rivna morötter.
Och salt förstås. Blanda med jästen och vätskan.
Häll i mölblandningen.
Jäs under bakduk i 30 minuter
Rulla till bollar och låt jäsa i 30 minuter till
Grädda i 10-12 minuter
Och voilá! Du kan sluta tvinga i dig ägg och bacon!
Kommentarer
Trackback